Korona jenjava u Novom Pazaru, u bolnici samo jedan pacijent 1Foto: N. Kočović

Nakon više od godinu dana u novopazarskoj Opštoj bolnici smešten je samo jedan pacijent zaražen korona virusom, dok se na dnevnom nivou sporadično javi po jedan novoinficirani, pokazuju podaci zdravstvenih ustanova.

U prethodna 24 sata sa Infektivnog odeljenja na kućno lečenje je otpuštena jedna osoba tako da se na njemu sada nalazi samo jedan kovid pacijent, što nije zabeleženo od prošle godine u ovom gradu, jednom od najvećih žarišta korona virusa.

U jeku epidemije u novopazarskoj Opštoj bolnici, koja je regionalni kovid centar, bilo je smešteno više od 300 pacijenata iz ovog grada, Raške, Sjenice i Tutina.

Tokom prethodnih nedelja sporadični su novi slučajevi zaraza, a poslednjih par meseci bio je jednocifren broj preminulih.

“Korona virus je oslabio, danima nemamo pacijenata priključenih na respirator, ni prijavljenih smrtnih slučajeva. Proces imunizacije teče po planu tako da ćemo uskoro dostići kolektivni imunitet. Ipak, apelujem na građane da budu oprezni, pridržavaju se epidemioloških mera i izbegavaju masovna okupljanja tokom proslave Bajrama”, izjavio je za RTV Novi Pazar Šefadil Spahić, direktor Zavoda za javno zdravlje.

Kovid ambulanti Doma zdravlja u prethodna 24 sata javilo se 27 osoba, od kojih je njih 15 prvi put zatražilo pomoć lekara zbog sumnje da su inficirani korona virusom, dok su ostali došli na kontrolni pregled.

Svih 15 testiranih bili su negativni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari