Kosovo: Policija na severu Mitrovice zaplenila opasne predmete kojima mogu da se ugroze građani 1Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Policija Kosova je danas u Bošnjačkoj mahali u severnom delu Mitrovice otkrila i zaplenila opasne predmete koji mogu da ugroze živote građana i pripadnike snaga reda.

Nadležne policijske jedinice su, „na osnovu relevantnih informacija dobijenih od građana, preduzele hitne istražne i operativne radnje u slučaju Bošnjačke mahale u severnoj Mitrovici, izvršile kontrolnu akciju i u njemu pronašle improvizovanu bodljikavu žicu (ježeve), dimne bombe, municiju i uniformu“.

„Uniforma koja je danas pronađena slična je uniformama koje je koristila teroristička grupa u Banjskoj u septembru ove godine“, kaže se u saopštenju policije.

Dodaje se da se operativne policijske akcije na terenu i dalje nastavljaju u cilju identifikovanja drugih sumnjivih predmeta kako bi se sprečilo ugrožavanje građana ili sprečio bilo kakav napad na policiju Kosova koja radi na održavanju reda i garantovanju bezbednosti.

„Kosovska policija zahvaljuje građanima na kontinuiranoj podršci i saradnji kako bi se garantovala veća bezbednost za sve“, zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari