Kotor: Sara Vidak ostaje u zatvoru 1Foto: FreeImages / Jason Morrison

Osnovni sud u Kotoru odbio je danas zahtev da se Beograđanki Sari Vidak ukine pritvor uz jemstvo od 10.000 evra.

Sudija Osnovnog suda u Kotoru Momirka Tešić u obrazloženju odluke navela je da postoje okolnosti koje ukazuju da bi Vidak mogla da pobegne ukoliko se nađe na slobodi, s obzirom da je državljanka Srbije i Kanade, gde ima tetku, dok joj roditelji žive i rade u Turskoj.

U obrazloženju se navodi i da Vidak odlazi kod roditelja u posetu svakog meseca, kao i da tamo uči turski jezik, te da joj je centar života u Beogradu, gde studira dva fakulteta, a u Crnu Goru dolazi jednom godišnje.

„Sud je mišljena da navedene okolnosti ukazuju da, bez obzira na ponuđeno jemstvo branioca okrivljene i sam iznos jemstva, postoji opravdana bojazan da bi se okriljena u slučaju da se nađe na slobodi dala u bekstvo, ili skrivanje, i na taj način omela dalje vođenje krivičnog postupka“, navodi se u obrazloženju, prenos RTCG.

Navodi se i da branilac nije sudu dostavio dokaz o imovnom stanju porodice okrivljene.

Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru podiglo je optužni predlog protiv Sare Vidak (20) zbog sumnje da je 14. avgusta napala sudiju Jelenu Stanišić u kotorskom sudu.

Vidak se tereti da je počinila krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, a suđenje je zakazano za 31. avgust.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari