Kovači lažnih diploma u sprezi sa vlašću (VIDEO, FOTO)

Četvrto veče Zone novog optimizma u Šapcu: Znanje se (ne)kupuje

Ostavite komentar


  1. pravac brcko 🙂 pa ljudi jadni li smo.zasto neko ne donese zakon da se ne moze raditi u drzvnoj upravi i javnim preduzecima sa tim diplomamam..i resen problem..

    1. Ja Vas molim da objavite da li je reč o državnim ili privatnim fakultetima. Takođe, molim da objavite da u opštinama sss prima malo preko 30.000 a visoka nešto preko 50.000 dinara, koliko primaju i oni koji sade cveće i šišaju travu u javnim preduzećima.

  2. Nisam preslusao snimak sa tog skupa ali mogu da se kladim da su ucesnici konstatovali da je u srbiji katastrofalno lose stanje i da je potrebno promeniti citav sistem vrednosti.

  3. Kada opštinu vodi akademac iz Šehovića kraj Tuzle mu osnovna-nikada tamo nije živeo,Srednja ,akšam šule iz Tuzle-bez mesta boravka,potom postane master menadžer u svojoj pedesetoj uz put ima više orginalne robije nego orginalne škole,pričati o školstvu nemsa smisla.Sve lažne diplome su po državnim organima jer ih tu niko ne kontroliše.

  4. „Na žalost, školovane su čitave generacije sa nedovoljnim znanjem“ – na žalost stvari stoje mnogo gore, zašto? Nedovoljno znanje se da nadomestiti naknadnim učenjem, ali ovde se radi o tome da je ovde školski sistem takav da on našoj deci „pokvari prizmu mišljenja“ (treba studenti i stručnjaci da ostanu PODANICI), studenti su nesposobni da kritički misle, da racionalno-empirijiski misle i zaključuju, nesposobni da misle apstraktno i da se koriste simboličkim mišenjem. Već preko 20 g naši državni fakulteti (o provatnim već sve znamo) proizvode stručnjake tipa „drveno-gvožđe“ priučene šeprtlje idealni objekat za manipulaciju, možeš mu svaki dan „prodavati rog za sveću“…. umesto zemlje „znanja“ Srbija je zemlja „plemenskih emocija“ koje nas drže u stanju pred-političkog društva…. nismo slučajnio tu gde smo na dnu.

  5. Kolika je prolaznost kod g-dina Radonjića na ispitima? Oni se nude kao alternativa ovoj pošasti? Vlast ne može biti odnarođena a u fokusu studiranja moraju biti studenti a ne profesori!

  6. I visoko obrazovanje i nauka su na najnižem moralnom, etičkom i akademskom istorijskom minimumu.Naučna mafija u ekspanziji. Hiperprodukcija doktorata i neznanja. Siniša Mali je metafora dešavanja u visokom obrazovanju i nauci.Potrebni su novi temelji.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.