Kragujevac: Naselje Male Pčelice dobija kartodrom, građani i nisu baš oduševljeni 1Foto: Z.S.M.

Izgradnja kartodroma predviđena je Planom generalne regulacije za naselje Male Pčelice, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Plan generalne regulacije „Naselja Male Pčelice – 2. deo“ je jedan od 28 planova generalne regulacije u okviru Generalnog urbanističkog plana grada Kragujevca.

Planom je obuhvaćeno područje oko 215 hektara i nalazi se na samom rubu GUP-a grada Kragujevca. Prostor za urbani razvoj ovog dela grada pojavio se nakon što je došle do promene trase Severne obilaznice.

„Veliko ograničenje za razvoj rubnog dela naselja Male Pčelice, predstavlja kompleks posebne namene „Divostin“, zatim klizište i uslovno stabilni tereni, dok 55 odsto planskog obuhvata predstavlja vangrađevinsko područje, odnosno šume i poljoprivredno zemljište“, rekao je Ivan Radulović, glavni gradski urbanista obrazlažući Plan generalne regulacije Malih Pčelica odbornicima.

Pored povezivanja Malih Pčelica sa naseljima Šumarice i Divostin novim saobraćajnicama, predviđena je i izgradnja kartodroma na površini od 3,5 hektara. Za taj projekat, po rečima Radulovića, pribavljena je i dozvola Ministarstva odbrane.

“Kompleks kartodroma sadržao bi plato za karting i internu saobraćajnicu, parking za posetioce i manje objekte za njegove potrebe, dok je do samog kompleksa po trasama nekategorisanih puteva planirano formiranje javnih saobraćajnica kao produžetak postojećih ulica iz naselja Šumarice i Malih Pčelica“, pojasnio je Ivan Radulović.

Prema reakcijama stanovnika ovog dela grada na društvenim mrežama, a nakon održane sednice Skupštine grada, dalo bi se zaključiti da im kartodrom nije prioritet.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari