Kragujevački studenti na prvom međunarodnom samitu mladih “Otvoreni svet” 1Foto: Grad Kragujevac

Prvom međunarodnom samitu mladih “Otvoreni svet”, koji je od 27. do 31. oktobra organizovan na Zlatiboru, prisustvovalo je 40 studenata Univerziteta u Kragujevcu i volonteri Kancelarije za mlade.

Tokom četiri dana samita, mladi su mogli da čuju više od 100 govornika iz oblasti biznisa, startapa, zdravlja, obrazovanja, sporta, turizma i bezbednosti.

Cilj je bio da se najtalentovaniji i najuspešniji mladi lideri i studenti sa prosekom preko osam i po okupe na jednom mestu i razmenjuju ideje.

Koordinatorka kragujevačke Kancelarije za mlade Marija Đoković je na samitu predstavila rad ove ustanovei istakla da Kragujevac može da bude primer dobre prakse kada je reč o humanitarnim akcijama.

Posebno je ponosna na saradnju koju Kancelarija godinama ima sa NURDOR-om, a tu su I humanitarne akcije prikupljanja novogodišnjih paketića, I akcija “Ulepšaj nekome maturu”.

Na samitu je učestvovalo više od 2.700 mladih iz 47 zemalja sveta, a organizovala ga je Fondacija “Zajedno za mlade – prof. dr Danica Grujičić”.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari