Trećeg dana Australijan opena troje srpkih tenisera izborilo je treću rundu prvog grend slema sezone. Korak dalje napravila je Jelena Janković, kao i Ana Ivanovići Novak Đoković, dok je druga runda bila maksimum za Janka Tipsarevića i Viktora Troickog.

Aktuelni šampion Novak Đoković u meču protiv Francuza Žeramija Šardija imao je probleme samo u prvom setu 3:0 (7:5, 6:1, 6:3). U trećem kolu Đoković će igrati protiv Amerikanca Amera Delića, koji je napravio iznenađenje i eliminisao Francuza Pol-Anri Matjea.

– Stvari idu nabolje. Osećam veće samopouzdanje i uspešno se privikavam na novi reket. Nadam se da ću u svakom narednom meču poboljšati ponešto u svojoj igri – rekao je Đoković.

Prva teniserka sveta Jelena Janković jeste rutinski odradila posao u drugom kolu, ali i pored toga nije bila previše ubedljiva u pobedi nad Belgijankom Kirsten Flipkens – 2:0 (6:4, 7:5). Jankovićeva će u trećoj rundi igrati protiv 26. nosioca iz Japana, Ai Sugijame.

– Ovo je bio težak meč. Ona nije imala šta da izgubi, pa je izašla na teren i igrala slobodno. Igrala je dobro, a ja sam morala da se snađem i dobijem meč. Nijedna teniserka nema šta da izgubi kada igra protiv mene. U svakom meču očekujem da protivnice daju sve od sebe i da igraju opušteno, bez pritiska. To je normalno, takve stvari dolaze kada ste uspešni. Ako želite da budete prva teniserka sveta, morate da se suočite sa tim. Volim što sam ovde i što sam prva igračica sveta. Takođe, osećam da nemam šta da izgubim – izjavila je Jankovićeva.

Sa druge strane, Ana Ivanovićbez ikakvih problema i komplikacija izašla je na kraj sa anonimnom Italijankom Alberte Brijanti – 2:0 (6:3, 6:2). Peta teniserka sveta u narednom kolu igraće protiv 29. nosioca turnira Alise Klejbanove iz Rusije.

– Izuzetno sam srećna zbog pobede i plasmana u treće kolo turnira. Naročito sam zadovoljna igrom, jer sam igrala mnogo bolje nego na prvom meču. Mislim da konačno dolazim do pravog ritma posle napornih i dugih priprema koje sam spovela u Australiji u proteklih mesec dana. Moj cilj je plasman u završnicu i maksimalno ću se truditi na svakom meču kako bih uspela u tome – izjavila je Ivanovićeva.

Za razliku do Đokovića, Jankovićeve i Ivanovićeve, Janko Tipsarević i Viktor Troicki su se oprostili od Melburna, bar što se tiče takmičenja u pojedinačnoj konkurenciji. Tipsarevićje izgubio od 19. nosioca Marina Čilića. Hrvat je bio bolji u borbi u četiri seta – 3:1 (6:2, 6:3, 4:6, 6:3). Posle ovog duela došlo je do manjeg sukoba srpskih i hrvatskih navijača u jednom baru, nakon čega su dva navijača izbačena sa terena u Melburnu. Prethodno je oko 3.000 navijača prebučno bodrilo svoje tenisere.

– I jedni i drugi, Srbi i Hrvati, bili su pomalo nekorektni, pevajući pesme koje nemaju nikakve veze sa tenisom, ali imaju sa istorijom i odnosima dva naroda – izjavio je Tipsarevićposle meča.

Viktor Troicki bio je „lak zalogaj“ za španskog veterana Tomija Robreda -0:3 (1:6, 3:6, 0:6). Robredo je u Melburnu postavljen za 21. nosioca.

Rano jutros počelo je i takmičenje u dublu. Prvi nosioci Nenad Zimonjići Danijel Nestor sastali su se sa Francuzima Žeremijem Šardijem i Žilom Simonom, Janko Tipsarević i Viktor Troicki igrali su protiv Argentinaca Arnolda Kera i Huana Monaka, dok su Dušan Vemić i Hrvat Lovro Zovko odmerili snage sa Amerikancima Urlihom Ramom i Bobijem Rejnoldsom.

 

Treće kolo

Nastupi srpskih tenisera u trećem kolu zakazani su za noćizmeđu četvrtka i petka.

Novak Đoković- Amer Delić

Jelena Janković- Ai Sugijama

Ana Ivanović- Alisa Klejbanova

 

Dokićeva eliminisala Čekvetadze

Jelena Dokić u velikom stilu vratila se na terene Melburna. U trećem kolu Australijan opena ljubimica domaće publike pobedila je 17. nosioca Anu Čekvatadze – 2:1 (6:4, 6:7, 6:3). Nekada četvrta teniserka sveta, trenutno 187. na WTA listi, ostvarila je najznačajniju pobedu od povratka na teren. Naredni rival Dokićeve biće Karolin Voznijacki iz Danske, 11. nosilac, a ukoliko savlada i nju, mogućje duel sa Anom Ivanoviću četvrtoj rundi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari