– Mladi srpski teniser Filip Krajinović debitovao je noćas na turniru iz Masters serije u meču prvog kola protiv Amerikanca Džejmsa Blejka.

Talentovani Krajinović do sada nije bio u glavnom žrebu na turnirima iz serije 1.000, tako da mu je nastup u Majamiju najvažniji korak u dosadašnjoj karijeri.

Bez obzira na rezultat u debitantskom meču, važno je da je srpski teniser ušao u „krem“ društvo što nagoveštava uspešnu karijeru. Izuzetno značajna je činjenica da se Krajinović za ovaj duel pripremao sa najboljim teniserom sveta Rodžerom Federerom.

– Treniram sa njim svakog dana već duže vreme. Drago mi je što je baš mene izabrao za sparing partnera. On je najbolji igrač sveta i to je velika stvar. Mnogo mi pomaže svojim savetima – izjavio je Krajinović.

Filip je 331. teniser na ATP listi, a rad sa Švajcarcem mu svakako može poboljšati pojedine elemente u igri. Pored Federera, Krajinović često radi i sa srpskim igračima, kao i sa Hrvatom Marijom Ančićem.

Novak Đoković, Viktor Troicki i Janko Tipsarević slobodni su u prvom kolu, kao i Jelena Janković i Ana Ivanović u ženskoj konkurenciji, pa će svi oni svoje mečeve igrati sutra ili u subotu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari