Jedan od najboljih košarkaša NBA lige Lebron Džejms obradovao je američku košarkašku javnost kada je u direktnom televizijskom prenosu saopštio ime svog novog kluba. Kao što su najavljivali tamošnji mediji, zajedno sa Dvejnom Vejdom i Krisom Bošom, najatraktivniji američki košarkaš nosiće dres Majami Hita.

– Danima sam se budio sa različitim osećanjima, a jutros sam definitivno odlučio da će moj novi klub biti Majami. Mislim da su mi šanse za osvajanje titule u ovom timu najveće, kako u regularnom delu sezone, tako i u plej-ofu – izjavio je Džejms uživo u emisiji „Odluka“ .

Period kada slobodi agenti pregovaraju sa timovima traje od 1. jula i svi najtraženiji NBA igrači su se već izjasnili, dok je odluka člana „velike trojke“ mesecima intrigirala američku košarkašku javnost.

Ekipa sa Floride dolaskom superstara sastavila je trio na kome mogu svi da joj zavide. Trojica asova bili su među prvih pet „pikova“ drafta 2003. godine zajedno sa Darkom Miličićem i Karmelom Entonijom. I dok su jedni oduševljeni ovom odlukom i ovaj potez smatraju početkom novog poglavlja u istoriji Majamija, u Klivlendu, za koji je Džejms odigrao prethodnih sedam sezona vlada ogromno razočarenje.

Pretpostavlja se da će „kralj“ potpisati ugovor na pet godina vredan oko sto miliona evra. Predsedniku kluba Petu Rajliju sada predstoji ni malo lak posao, da popuni ostatak tima budući da je „trio fantastiko“ već zauzeo 80-90 odsto budžeta za dovođenje igrača.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari