Kraljevo se uključilo u globalnu eko akciju „Let’ s do it Serbia“ 1

Globalana ekološka akcija „Let’ s do it“ koja se u Srbiji sprovodi pod sloganom „Let’s do it Serbia“ – Uradi to Srbijo, organizovana je danas na teritoriji cele Srbije u cilju podizanja ekološke svesti građana i poboljšanja životne sredine.

 Akcija se odvijala u tri etape: formiranje tima volontera za logističku i marketinšku podršku akcije, mapiranje svih nelegalnih deponija na području Srbije, a treća, završna faza podrazumeva uklanjanje ilegalnih deponija, čišćenje zelenih površina i zaštićenih područja.

Ova akcija je priprema za iduću globalnu akciju svetskih razmera koja bi trebalo da se održi 15.septembra 2018 godine pod nazivom „World Cleanup Day“. I u Kraljevu su danas grupe volontera sastavljene mahom od najmlađih kraljevčana učestvovala u ovoj akciji koju su, na području grada partnerski organizovali Fakultet za primenjenu ekologiju „Futura“ iz Beograda ,JKP „Čistoća“ Eko pokret „Ibar“ i OŠ „Svetozar Marković“.

Tako smo danas na gradskom keju zatekli učenike ove škole predvođene učiteljicom Tanjom Krstić i profesorom Miroslavom –Kepom Pavlovićem kako, sa trudom svojstvenim samo najmlađim, čiste gradski kej uređen kao malo koji sličan kej u Srbiji ali, nažalost, i ozbiljno ugrožen neodgovornim ponašanjem nas Kraljevčana i neadekvatnim brigom komunalaca. Nadajmo se da ova današnja akcija neće ostati usamljeni primer, jer ako samo budemo čekali taj „World Cleanup Day“-Svetski dan čišćenja životne sredine teško da ćemo moći očistiti i delić onoga čime tokom godine zagađujemo našu životnu sredinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.