KRIK: Tužilaštvo odlučilo da ne ispituje povezanost žandarma Vučkovića sa kriminalnim grupama 1Foto: FoNet Marko Dragoslavic

Žandarm Nenad Vučković nije izvršio nijedno krivično delo u vezi sa organizovanim kriminalom i protiv njega neće biti pokrenuta istraga, rečeno je iz Javnog tužilaštva za organizovani kriminal u odgovoru koji je prosleđen novinarima KRIK-a.

Kako prenosi KRIK, tužilaštvo je navodne provere Vučkovićevih veza sa kriminalnim grupama pokrenulo nakon što su u oktobru objavili audio-snimak i detalje iz dokumenata koji su otkrili da je Vučković naređivao kriminalcima, organizovao ih i savetovao kako da se ponašaju u odnosima sa drugim kriminalnim grupama.

Iz tužilaštva za organizovani kriminal tvrde da „nema osnova sumnje da je izvršeno krivično delo” iz oblasti organizovanog kriminala i da zbog toga nisu nadležni da dalje istražuju saradnju žandarma Vučkovića sa kriminalnim grupama.

“Tužilaštvo je tako odlučilo da neće dalje ispitivati Vučkovićevu povezanost sa kriminalnim grupama, uprkos brojnim dokazima i da je praktično bio šef kriminalcima i huliganima predvođenim najpre Aleksandrom Stankovićem zvanim Sale Mutavi, a kasnije Veljkom Belivukom. Među dokazima je i audio-snimak na kom se čuje upravo Vučković kako razgovara sa svojim saradnicima kriminalcima, govori o događajima iz podzemlja i daje im savete kako da se ponašaju u svetu kriminala”, navodi se u tekstu KRIK-a.

Navode koje je objavio KRIK su, tvrde iz tužilaštva, analizirali i proverili, pa utvrdili da Vučković nije prekršio zakon.

„Iz sadržine audio-snimka proizilazi da sagovornici razgovaraju o aktivnostima vezanim za obezbeđenje klubova, splavova i ugostiteljskih objekata”, navodi tužilaštvo u odgovoru i citira Vučkovićeve izjave o kriminalcu Belivuku u kojima kaže da Belivuk „neće dobro proći”.

„Javno tužilaštvo za organizovani kriminal, nije nadležno ni za ispitivanje eventualnih propusta u izvršavanju radnih obaveza lica za koje se u tekstu navodi da je policijski službenik Nenad Vučković”, zaključuje tužilaštvo u odgovoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari