KRIK: Tužioci dokazali ubistva iako je otužnica 'tanka' 1Foto: STARSPORT

Optužnica protiv grupe Veljka Belivuka koju je tužilaštvo podiglo pre nedelju dana do detalja objašnjava na koji način je taj klan ubijao, ali ne otkriva ništa o političkoj i policijskoj podršci koju je godinama ta kriminalna grupa uživala i zahvaljujući kojoj je postala jedna od najmoćnijih u Beogradu, objavio je danas KRIK.

Taj portal ocenio je da je deo oko ubistava koje je klan počinio detaljno objašnjen, ali da u nekim delovima optužnica ostaje „tanka“ i ne daje odgovor na pitanje ko im je sve iz države pomagao i davao podršku.

„Nije optužen kao član klana nijedan istaknuti policajac, ni političar, iako su mnoge veze koje je Belivuk imao sa ljudima iz države i javno razotkrivene“, ocenio je KRIK u svom tekstu.

Portal ukazuje da je jedan od članova grupe Bojan Hrvatin u iskazu tužilaštvu kratko spomenuo bivšeg ministra unutra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića, kao i to da je grupa bila u kontaktu sa „izvesnim Papićem iz policije“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “KRIK: Tužioci dokazali ubistva iako je otužnica ‘tanka’”

  1. Bez pomoći države nebi opstali toliko godina,nemojmo se zavaravati,policija je znala ko su ti ljudi,za koga su radili,ko ih je štitio….neka budu pošteni i fer i jekvto obelodane i to bi bila prava borba protiv kriminala,ovako je sve priča za laku noć….ž

  2. Bez pomoći države nebi opstali toliko godina,nemojmo se zavaravati,policija je znala ko su ti ljudi,za koga su radili,ko ih je štitio….neka budu pošteni i fer i jekvto obelodane i to bi bila prava borba protiv kriminala,ovako je sve priča za laku noć….zemljom drma jedan čovek uz pomoć ovakvih tipova i kraj priče…..

  3. U srbiji sve sto se desi je ON ispred ili iza bilo to dobro ili lose. Ta Belivukova grupa je harala 5-6 godina, zarila i palila a da drzava nezna za to cak ni BiA. Po svim pravilima imala je svog coveka medju njima. Morala je.Taj je obavestavao cvoju vezu a veza svoju vezu i na kraju on je morao sve znati. Krusik, nista nije znao a strpao uzbunjivaca u zatvor. Jovanjica nema pojma da je to postojalo. a mi svi „pa mozda i nezna“. Belivuk, svirepo ubijao i o tom saznao nedavno i iznenadjen. A znao je sve od pocetka. i umesto da odmah intervnise i spasi makar jedan zivot on ceka do kad je morao da uskace i intervenise tj. kad je FBI rekao basta. I opet „ja pojma nisam imao“ i opet narod mu veruje pa dokle bre ljudi? Ako se tako nastavi nastupice totalni mrak za sve.
    Ma kakve ekonomske uspehe da postize treba ga napasti za sva nepocinstva a najociglednije je naplatna rampa Doljevac. Kako stvari stoje izvuci ce ga Zagorka i iz Belivuka. Koliko god da je placa jeftina je. U svetu, ako se cak po sumnja, politicar podnosi neopozivu ostavku. A ovde ne vrede ni nadzorne kamere.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.