Protiv predsednika opštine Žagubica Dragog Damnjanovića, nekadašnjeg poslanika i člana Ujedinjenih regiona Srbije, podneta je krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja.


Krivične prijave protiv Damnjanovića i još četiri osobe – direktora preduzeća „Dalekovod“ iz Zaječara Vlada P. (40), dvojice bivših direktora Direkcije za izgradnju opštine Žagubica Dragiše V. (58) i Ilije M. (53) kao i zastupnika preduzeća „Projekt biro“ Stanoja N. (74) iz Negotina podnete su Višem tužilaštvu u Požarevcu,

Policija je navela da je predsednik opštine Žagubica osumnjičen je da je tokom 2008. godine omogućio pribavljanje protivpravne imovinske koristi od preko 27 miliona dinara preduzeću „Dalekovod“ iz Zaječara, koje je vršilo izradu projektne dokumentacije i izvođenje radova na izgradnji dalekovoda i trafostanice za Skijalište Beljanica. Tom preduzeću novac je uplaćen na račun, a kupljeni materijal nije ugradilo u izgradnju dalekovoda i trafostanice, već u druge svrhe.

Damnjanović se sumnjiči da je uticao na tadašnje direktore Direkcije za izgradnju opštine Žagubica da bez predhodnog uvida u tendersku dokumentaciju (koje nije ni bilo) zaključe ugovor sa ovim preduzećem.

Stanoje N. je u svojstvu nadzornog organa potpisao privremene situacije za radove koji nisu izvedeni i materijal koji nije utrošen, čime je omogućio prenos sredstava sa računa Direkcije na račun preduzeća „Dalekovod“ i sebi protivpravno pribavio 504.000 dinara.

Damnjanović je osumnjičen i za zloupotrebu službenog položaja zbog toga što je tokom 2009. godine uticao na, sada bivšeg direktora Direkcije Žagubica, Dragišu V. da za parcelu i kuću u vlasništvu Direkcije, koje se nalaze u centru Žagubice, podnese zahtev za prodaju. Uticao je i da se on saglasi sa procenom lokalne Poreske uprave da je vrednost nekretnine 193.000, iako je njena knjigovodstvena vrednost, kako je navedeno, više od 2,9 miliona dinara. Nakon toga, kupac te parcele bio je sam Damnjanović.

Time je sebi pribavio korist od 2,7 miliona dinara a za istu sumu je oštećena Direkcija za izgradnju Žagubice, navodi se u krivičnoj prijavi. Dragi Damnjanović bio je poslanik u Skupštini Srbije do septembra ove godine kada je zbog nespojivosti funkcija, podneo ostavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari