Krst na ulazu u grad osvetljen narandžastom bojom

Kragujevac se priključio Međunarodnoj kampanji "16 dana aktivizma protiv nasilja nad ženama"

Ostavite komentar


  1. "Kragujevac se na taj način, pojašnjavaju u gradskoj upravi, priključio globalnoj kampanji protiv nasilja nad ženama"
    Ortodoksna glupost. A sutra će da postave zelene sijalice, pa će time da se pridruže ugroženosti lisnog crva u vreme globalnog otopljavanja.
    Iz tog sam grada pa sam nažalost svedok raznih ujdurmi. Ovaj krst je postavljen u vreme gradonačelnikovanja g. V. S. Namerno im neću pominjati imena i prezimena. Posle toga došao gori da zameni lošijeg. Taj novi je sin jednog visokoobrazovanog gospodina (falsifikovana diploma) koji je bio predsednik (nije Mesne zajednice a inicijali su mu T. N.) Ovaj što je došao na čelo Kragujevca a inicijali su mu R. N. tek je po mom skromnom mišljenju upropastio Kragujevac. Pre par meseci sam čuo da je grad doveden na ivicu bankrotstva.
    Znači, ovog usranka, zamenio još gori.
    I o tome se radi. Kad ulazite u Kragujevac, na kružnom toku Vas dočekuje krst, pa bi neupućeni mislili da dolaze na Svetu goru. Uz svo poštovanje krstu, ali kakve Kragujevac ima veze s krstom. Pomisliće neko da dolazi u nekakvu enklavu, gde ko se ne krsti, nije dobrodošao.
    A tek da ne pričam o vladici šumadijskom. Ne znam da li je on lično naredio, ali uglavnom su sazidali još jednu palatu u okviru kragujevačke nove crkve i to bezukusno kao da su hteli da se narodu podsmevaju. Znači, novom vladiki nije odgovaralo da stanuje u zdanju u kome je boravio bivši vladika, koje je itekako raskošno, nego je naložio da mu se sazida dvorac. Dođite u centar Kragujevca, pa ćete videti u okviru crkvenog dvorišta primer neukusa i štoj je još gore primer bahatosti. Znam da će me mnogi osuđivati zbog ovoga što sam izneo, ali tako je stvarna situacija.
    E, sad ovaj što su mu inicijali V.S. je stalno išao sa ovim novim vladikom. Pa oni otvaraju neku bolnicu, pa osveštenje neke crkve, pa nedajbože kad neko od gradkih zvaničnika umre oni su zajedno. I posmatrao sam ih i čudio se primeru neukusa. Pazite, čovek od šesdeset i više godina nosi „frulica“ pantalone, misleći valjda da je u trendu. I sa takvim čovekom stoji vladika i nešto mrdaju svojim glavicama, a vidi se kroz zid da se ne zna ko je nemoralniji.
    A tek ovaj tutamuta što je nasledio na prevaru ovog V. S. (prešli neki odbornici koji su do tad podržavali usranka, na stranu ovog smotanog ali ne zbog njega, već što mu je otac predsednik, a ima podršku i A.V.) je katastrofa. Jedina mu je kvalifikacija što je sin predsednika.
    E, tako Vam je ljudi moji. I najmanji bi problem bio što je krst osvetljen narandžastom bojom.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.