Kučevo: Dozvoljene posete u Ustanovi za odrasle i starije 1Foto: sattelevizija.rs

Korisnicima Ustanove za odrasle i starije „Kučevo“ ponovo su dozvoljene posete a ova mera popuštanja izolacije važi od ponedeljka 15. februara.

Naime, na osnovu Preporuke o načinu postupanja ustanova socijalne zaštite za smeštaj korisnika prilikom poseta, nadležno Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja dozvolilo je realizovanje poseta revakcinisanim korisnicima u strogo kontrolisanim uslovima. Tako, oni koji žele da posete korisnike Ustanove za odrasle i starije „Kučevo“, uz poštovanje svih epidemijskih mera, a potrebno je da zakažu posetu putem telefona 064/65-85-598.

Vremensko trajanje posete ograničeno je na 45 minuta u zatvorenom, odnosno do 90 minuta na otvorenom prostoru.

Jednom korisniku mogu doći najviše dve osobe u jednom trenutku. Pre posete potrebno je da korisnici i posetioci obave higijenu ruku i da stave zaštitne maske. Neophodno je držati distancu tokom trajanja posete od najmanje dva metra.

Ne preporučuje se donošenje poklona i hrane korisnicima. Ukoliko se pokloni i hrana donose, oni moraju biti upakovani u vakumiranu ambalažu koja se može prebrisati pre korišćenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari