Kulačin: Nama i dalje prete, pred policijom je još mnogo posla 1foto Aleksandar Kaluđerović

Policija je danas uhapsila četrdesetsedmogošnjeg Valjevca koji je putem društvenih mreža pretio autorima emisije “Dobar, loš, zao” Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu. Kulačin kaže za Danas da mu je drago da je rasvetljen jedan slučaj.

– Što reče moj kolega Vidojković, ostalo ih je samo još 14. Svega ovoga ne bi bilo da živimo u normalnoj zemlji. Sve dok imamo ljude koji su spremni zbog nekoga na vlasti, koga nikada nisu ni videli, niti osetili da iznose najmonstruoznije pretnje zbog mišljenja koje se ne slaže sa stavom tog vođe, imaćemo ovakva dešavanja – ističe Kulačin.

On dodaje da ne postoji čovek u čije ime bi bilo kome pretio “i to je razlika između nas normalnih i njih”.

– Ovaj uhapšeni, nadam se, imaće vremena da 48 sati razmisli o svom postupku i ako Bog da da ukapira zbog koga se našao tu gde jeste. Plašim se, međutim, da će svi oni da nastave, jer nama i dalje prete. Pred tužilaštvom i policijom, čiji ministar bi najsrećniji bio da smo Vidojković i ja uhapšeni, mnogo je posla – zaključuje Kulačin.

Marko Vidojković izjavio je za naš list da je uhapšen jedan od 15 prijavljenih zbog višegodišnjih maltretitanja i pretnji kojima su izloženi kao autori emisije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je policija uhapsila S.N. (47) iz Valjeva, koji se tereti da je sa svog naloga na jednoj društvenoj mreži uputio pretnje novinarima Nova S Marku Vidojkoviću i Nenadu Kulačinu.

Kako se navodi, on se sumnjiči da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Određeno mu je zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari