Šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je da će Evropljani „uskoro“ doneti odluku o budućnosti Kosova.
– Čekali smo izbore u Srbiji koji su doveli na čelo Tadića, to je dobro. Srbija nije izašla iz izbornog procesa, videćemo. Uskoro ćemo doneti odluku po pitanju Kosova pošto je sve bilo blokirano – rekao je Kušner novinarima u francuskom parlamentu.

Šef francuske diplomatije Bernar Kušner izjavio je da će Evropljani „uskoro“ doneti odluku o budućnosti Kosova.
– Čekali smo izbore u Srbiji koji su doveli na čelo Tadića, to je dobro. Srbija nije izašla iz izbornog procesa, videćemo. Uskoro ćemo doneti odluku po pitanju Kosova pošto je sve bilo blokirano – rekao je Kušner novinarima u francuskom parlamentu. „Nisam rekao da očekujemo nezavisnost već odluku, veoma uskoro, sigurno“, napomenuo je francuski ministar.
Prema izvoru bliskom kosovskoj vladi, vlasti Prištine „čekaju zeleno svetlo zapadnjaka“ za proglašenje nezavisnosti. O tom pitanju govorio je juče i premijer Kosova Hašim Tači, koji je naveo da je do proglašavanja nezavisnosti te pokrajine ostalo još nekoliko detalja i da će bez ikakve dileme doći do njene nezavisnosti. Tači je posle redovne sednice Vlade rekao da su Priština, Vašington i Brisel u završnoj fazi finaliziranja statusa.
– Pitanje nezavisnosti Kosova je završena stvar, sada se traži još samo obavljanje nekih manjih detalja u pripremama koje činimo. Vlada i druge institucije Kosova angažovane su na okončanju ovog procesa – rekao je kosovski premijer. On je dodao da Beograd može biti za odlaganje nezavisnosti, ali, prema njegovom mišljenju, za Vašington, Brisel i Prištinu sve je završeno što se tiče statusa i nezavisnosti Kosova. Istovremeno, Vlada Kosova je iz budžeta izdvojila milion evra za manifestacije povodom proglašenja nezavisnosti Kosova. R.D.,

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari