Kvadrat novogradnje u Novom Pazaru iznad 900 evra 1Foto: Pixabay/Weareaway

Prosečna cena prodatih stanova novogradnje u Novom Pazaru od jula do decembra prošle godine iznosila je 106.874 dinara po kvadratnom metru, objavio je danas novopazarski radio Sto plus.

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, ovaj prosek je za više od 4.000 dinara veći od prosečne cene kvadrata u prvih šest meseci 2021. godine.

Nezvanično, taj radio je objavio da je tokom prva dva meseca ove godine cena kvadrata u Novom Pazaru znatno uvećana i još uvek raste, te su neki od investitora zaustavili dalju prodaju, dok se tržište ne stabilizuje.

Površina prodatih novoizgrađenih stanova u drugom polugodištu prošle godine u proseku je iznosila 63 kvadrata, a u prvom 64.

U susednim Tutinu i Sjenici situacija nešto drugačija, cena kvadrata je prilično niža, što je, kako je navedeno, najverovatnije uticalo na veći prosek kvadrata koji se prodao u tim opštinama.

Naime, od jula do kraja decembra u Tutinu je prosečna cena novogradnje iznosila 62.993 dinara po kvadratnom metru, a prosečno su prodati stanovi bili površine 77 kvadrata.

Sjeničaci su u drugom polugodištu prošle godine kupovali novoizgrađene stanove površine 93 kvadrata, po prosečnoj ceni od 81.211 dinara po kvadratnom metru.

Prosečna cena novogradnje u Srbiji u drugom polugodištu 2021. godine iznosila je 177.740 dinara po kvadratnom metru, a njihova površina prosečno je iznosila 56 kvadrata.

Najniža cena stanova u ovom periodu zabeležena je u Bujanovcu 46.644 dinara po kvadratnom metru, a najviša 376.613 dinarapo kvadratnom metru u beogradskoj opštini Saveski venac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari