Fudbaleri Napolija savladali su Čelsi sa 3:1 pred svojim navijačima u prvom meču osmine finala Lige šampiona, dok je moskovski CSKA u sudijskoj nadoknadi stigao do izjednačenja protiv madridskog Reala -1:1. Čelsi je poveo pa stao u Napulju. Pogodak Huana Mate posle greške Paola Kanavara u 27. minutu trebalo je da obezbedi mirniji nastavak duela za goste, ali im je koncentracija popustila pa su na odmor morali sa zaostatkom od jednog gola.

Najpre je Ezekijel Laveci (38) pronašao dovoljno prostora u odbrani rivala i udarcem sa 20 metara prevario Čeha, da bi u drugom minutu sudijske nadoknade Inler centrirao sa desne strane, a Edinson Kavani na drugoj stativi bio brži od reprezentativca Srbije Branislava Ivanovića i ramenom doneo prednost svom timu. „Plavci“ su želeli da izjednače, ali nisu imali snage, znanja i strpljenja da u nastavku nadmudre motivisanog domaćina. Konačan rezultat postavio je Laveci svojim drugim golom (65) i to posle nesebičnog proigravanja Kavanija koji je iskoristio grešku Luiza u poslednjoj liniji. Andre Viljaš-Boas će morati da spremi bolju taktiku za revanš, koji bi verovatno bio samo formalnost da Ešli Kol nije u 82. minutu neposredno ispred gol-linije zaustavio udarac Mađa.

Činilo se da će Real slaviti na moskovskih „-5“, ali je izjednačenje pred revanš ekipi CSKA doneo novajlija Pontus Vernblum. Šveđanin, koji je ove zime stigao među „armejce“ iz AZ Alkmara, zakucao je loptu u mrežu iz neposredne blizine i to u sudijskoj nadoknadi, ali se i pored toga čini da su četvrtfinalu bliži izabranici Žozea Murinja. Real je meč počeo u grču, što CSKA nije uspeo da iskoristi pa je jalovu inicijativu domaćina kaznio Kristijano Ronaldo u 28. minutu posle centaršuta Koentraa i loše reakcije srpskog reprezentativca Zorana Tošića.

Napoli – Čelsi 3:1 (2:1)

Strelci: Laveci 38, 65, Kavani 45+2 – Mata 27. Stadion: San Paolo. Sudija: Karlos Velasko Karbaljo (Španija). Žuti kartoni: Kavani (Napoli), Meireleš, Kejhil (Čelsi).

Napoli: De Sanktis, Kampanjaro, Kanavaro, Aronika, Mađo, Zuniga, Gargano, Inler, Hamšik (od 82. Pandev), Laveci (od 74. Džemaili), Kavani.

Čelsi: Čeh, Ivanović, Kejhil, Luiz, Bosingva (od 12. Kol), Meireleš (od 70. Esijen), Ramires, Maluda (od 70. Lampard), Mata, Staridž, Drogba.

CSKA – Real 1:1(0:1)

Strelci: Vernblum 90+3 – Ronaldo 28. Stadion: Lužniki. Sudija: Bjorn Kujpers (Holandija). Žuti kartoni: Vernblum (CSKA), Alonso, Ramos, Koentrao (Real).

CSKA: Čepčugov, A. Berezucki, Ignaševič, V. Berezucki, Ščenikov, Vernblum, Aldonin (od 68. Honda), Musa (od 64. Sekou), Tošić (od 82. Necid), Džagoev, Dumbia.

Real: Kasiljas, Arbeloa, Ramos, Pepe, Koentrao, Alonso, Kedira, Ozil (od 84. Albiol), Kaljehon (od 75. Kaka), Ronaldo, Benzema (od 15. Iguain).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari