Lider DPK poziva EU, SAD I NATO da hitno reaguju zbog situacije na severu Kosova 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Demokratske partije Kosova (DPK), Memlji Krasnići pozvao je danas EU, SAD, NATO i strateške partnere Kosova da hitno reaguju zbog situacije na severu Kosova.

„Napadi na naše institucije u prethodna 24 sata, praćeni srpskim vazduhoplovnim akrobacijama uz granicu ne smeju biti uvod u dalje pogoršanje situacije. Vlada treba da preduzme mere kako bi zaštitila živote pripadnika policije Kosova i svih građana“, napisao je Krasnići na Fejsbuku.

Dodao je da se akcije blokiranja prelaza i „provokativni govor Srbije“ moraju ozbiljno shvatiti, kao i da hitno treba na to odgovoriti, jer, kako je ocenio „to predstavlja otvorenu pretnju suverenitetu i ustavnom poretku Kosova“.

Povod za reakciju Krasnićija su dva incidenta koja su se dogodila u toku prethodne noći, kada su nepoznate osobe zapalile Centar za registraciju u Zubinom Potoku, koji se nalazio unutar opštinske zgrade, dok su u Zvečanu na kosovski Centar za registraciju bačene dve ručne bombe koje nisu eksplodirale.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

17 reagovanja na “Lider DPK poziva EU, SAD I NATO da hitno reaguju zbog situacije na severu Kosova”

  1. Baš hoće. Amerika proletos htela da napusti Bondstil, da nije bilo Vučića, otišli bi. Srbija samo treba da se naoruža i kad naprave sledeću provokaciju uđe u Prištinu. A SAD, NATO i EU ostaviće ih kad se najmanje budu nadali. Strateški rat sa Rusima, da ih oslabe preko tuđih leđa propao je u Ukrajini i C. Gori i SAD ssda samo jede svoju ušteđevinu.

  2. Bože sačuvaj prljavštine i takvog naroda i tog plemenskog divljastva ! Nikom nije do zore gorela pa nece ni vama a samo zavisi dokle cete imati baterija u satu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.