Liht: Kako graditi budućnost? 1Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht danas je zvanično otvorila sedmi Beogradski bezbednosni forum i istakla da je ova konferencija drugačija od ostalih jer pokušava da pronađe odgovor na pitanje kako graditi budućnost posle kompleksnih vremena u kojima živimo.

Nismo ni sanjali 2011. da će 7. forum biti održan sa odličnom grupom gostiju. Kada smo planirali naslov u novembru prošle godine znali smo samo da želimo da idemo sa ozbiljnom, ali optimističkom notom. Bilo je, naravno, mnogo konferencija koje govore o nesigurnostima, jer se svi suočavamo sa kompleksnim vremenima, rekla je Liht.

Neki smatraju da govorimo samo o Balkanu i kako da taj region približimo EU. Naravno da to činimo, ali to nije sve što imamo na umu. Imali smo prvog dana odličan panel o migracijama i glavna poruka je – zajednička budućnost sa svima koji nastanjuju ovu divnu planetu koja je svakim danom sve ugroženija, ocenila je Liht. Ona je istakla da nije ni prvi, ni poslednji put da se jug pomera ka severu zbog razlike u načinu i kvalitetu života.

Odavde želim da odam počast veoma snažnim naporima i volji da se i u drugim delovima sveta bori za zajedničku budućnost, rekla je Liht i pružila podršku pokretu žena Izraela i Palestine koje teže miru i koje su 24. septembra krenule u dvonedeljni marš mira.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari