Ljajić: Hoćemo da menjamo stvari na bolje u BNV 1foto (SDP) : Rasim Ljajić u Tutinu

Osnivač Sandžačke demokratske partije (SDP) i Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić, učestvovao je na predizbornom skupu u Tutinu, liste „Sandžačka demokratska partija – Husein Memić“  za izbore za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Ljajić je rekao da su ti izbori za njih najvažniji.

“Želimo da od 13.novembra otvorimo vrata Bošnjačkog nacionalnog veća za sve one koji žele sa nama da rade na jačanju te institucije”, naglasio je osnivač SDP i poručio da hoće da menjaju stvari na bolje, da imaju kadar za to i znaju kako.

Tutin je, do poslednjih lokalnih izbora 2020. godine, važio za neosvojivi bastion SDA Sandžaka. Tu je ta stranka imala apsolutnu vlast od 1996. do 2020. godine.

Odnos snaga se znatno promenio pre dve godine i toj opštini „nad glavom visi“ prinudna uprava zbog nezasedanja lokalnog parlamenta duže od tri meseca.

Lista SDP u Tutinu ima podršku odborničke Grupe građana „Tutin na prvom mestu“ Bajra Gegića.

Reč je o nekadašnjem visokom funkcioneru SDA Sandžaka, koji je nakon isključenja iz te stranke u političkom životu Tutina ostao sa grupom građana i na izborima uzeo pet mandata, onoliko koliko je njegovoj bivšoj partiji trebalo za apsolutnu većinu.

Tutin je i sedište „Bošnjačke liste – Esad Džudžo“ i partije koja je podržala tu kandidaturu, Bošnjačkog demokratskog saveza Sandžaka (BDSS).

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari