Predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić izjavio je juče da je predstavnicima Haškog tribunala ukazao da je neprihvatljivo da optuženi Vojislav Šešelj bude prebačen u bolnicu van pritvorske jedinice a da o tome ne budu obaveštene srpske vlasti.


„Ja sam takođe hteo da posetim Šešelja. Dobio sam saglasnost i Tribunala i holandskih vlasti, ali sam Šešelj nije hteo da prihvati tu posetu. Ta odluka nije lične prirode, nije uperena prema meni, već je to njegovo principijelno stanovište da od dolaska u Hag ne razgovara s predstavnicima vlasti, odnosno vlade Srbije“, rekao je Ljajić u izjavi za agenciju Beta. On je dodao da su predstavnici Tribunala rekli da je Šešeljevo zdravstveno stanje stabilno, ali da će posle završenih ispitivanja biti jasnije da li će biti potrebna neka intervencija ili ne.

Ljajić je rekao da su u jučerašnjim razgovorima u Hagu svi zvaničnici Tribunala od predsednika suda Teodora Merona do glavnog tužioca Serža Bramerca saradnju Beograda i Haškog tribunala „ocenili najvećom mogućom ocenom.“ „U ovom trenutku mi nemamo otvorenih spornih pitanja u odnosima Srbije i Tribunala“, rekao je predsednik Nacionalnog saveta za saradnju s Haškim tribunalom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari