Predsednica Udruženja novinara Srbije Ljiljana Smajlović mogla bi da se ponovo nađe na mestu glavne i odgovorne urednice dnevnog lista Politika, nakon što je sa tog mesta smenjena 2008. godine, saznaje Danas. Izvor našeg lista kaže da rukovodstvo ovog dnevnika smatra da je to već „skoro završena stvar“, kao i da je pitanje vremena kada će Smajlovićeva zameniti aktuelnog urednika Politike Dragana Bujoševića.

Ljiljana Smajlović, s druge strane, kaže za Danas da nije tačno da je dobila ponudu da bude ponovo glavna urednica Politike, „barem ne zvaničnu“. „Tačno je da sam dobila pitanje da li bih razmotrila tu ideju. Na to sam pitanje potvrdno odgovorila, ali to je bilo sve. Dakle, pristala sam da to razmotrim i da o tome razgovaramo, ništa drugo“, objašnjava Smajlovićeva.

Aktuelni glavni urednik Politike Dragan Bujošević nije odgovorio na pitanje Danasa da li uskoro odlazi sa mesta glavnog i odgovornog urednika Politike.

Podsetimo, prošle godine nemačka medijska grupacija VAC prodala je svoj udeo u Politici kompaniji Ist medija grup, registrovanoj u Rusiji, čime je ona postala vlasnik 50 odsto kompanije Politika novine i magazini. UNS, ali i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić saopštili su tada da je biznismen Miroslav Bogićević, jedan od finansijera DS, povezan sa Ist medija grupom.

Vučić je izjavio da iza kupovine 50 odsto vlasništva u Politici stoji prvi čovek Farmakoma Miroslav Bogićević, koji je to učinio kao uslugu DS. Prema njegovim rečima, vlasnik Farmakoma stoji i iza kupovine potraživanja Novosti, a posao je obavljen preko malih ćerki firmi Farmakoma, osnovanih u inostranstvu. „Farmakom je primoran, prinuđen da učestvuje u toj kupoprodaji. Njega taj biznis nije interesovao, to je bila usluga najvećoj stranci u prošloj vladi“, napomenuo je letos Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari