Ljubivoje Ršumović: Nema zdrave Srbije bez potomstva 1Foto: Beta/Emil Vaš

Član Odbora za porodicu i prirodni priraštaj Zdrave Srbije, pesnik Ljubivoje Ršumović izjavio je danas da „nema zdrave Srbije bez potomstva“, navodeći da je natalitet u Srbiji alarmantan a da će ga eventualno izglasavanje Zakona o istopolnim zajednicama još sniziti.

Ršumović je na konferenciji za novinare u prostorijama stranke rekao da se on bavi decom celog života i da zbog toga oseća kao „svoju temu“ da govori o natalitetu, ali i o posledicama koje će Zakon o istopolnim zajednicama imati na natalitet u državi.

On je naveo da u svakom selu u Srbiji, u kome ima dece, treba da ima i vrtića.

„Ali i biblioteka, apoteka. Kada sin dođe u selo da poseti roditelje, kada vidi da ima sve što je potrebno – da se možda vrati da tu živi“, rekao je pesnik.

Na Ršumovićev zahtev, glumac Milenko Pavlov izrecitovao je „Zdravicu srpskom narodu“.

Pavlov je nakon recitacije rekao da bi izglasavanje tog zakona značilo da se daje primer nerađanju.

„Glasam za rađanje“, rekao je glumac.

Vršilac dužnosti predsednika Odbora za porodicu i prirodni priraštaj Zdrave Srbije Ljubiša Ristić rekao je da se Srbija, pored korona virusa, „bori protiv još jednog nevidljivog neprijatelja“ – niskog nataliteta.

Ristić je rekao da je zabrinjavajuće da broj umrlih u jednoj godini bude znatno veći od broja rođenih.

On je pozvao građane da razmisle o tome za koga će glasati na narednim izborima, navodeći da imaju u vidu da ukoliko budu glasali za vladajuću Srpsku naprednu stranku – to će značiti da su glasali za Zakon o istopolnim zajednicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.