Ljubo Filipović podnosi prijavu protiv Dragana J. Vučićevića 1FOTO.cdm.me

Izvršni koordinator Građanske inicijative „21. maj“ Ljubo Filipović podneće danas, kako je najavio, prijavu protiv urednika srpskog Informera Dragana Vučićevića zbog grubih uvreda na etničkoj i nacionalnoj osnovi, naveo je Filipović na Tviteru

Vučićević je u prepisci na Titeru Filipovića nazivao pogrdnim imenima “gabelju”, “nesoju”, “g****** montenigerski”, “p******** smrdljiva”…

„Danas ću protiv urednika Informera Dragana Vučićevića podneti prijavu MUP-u Srbije i MUP-u Crne Gore zbog uvreda na etničkoj i nacionalnoj osnovi, kao i zbog širenja rasne, nacionalne i etničke mržnje. Žalosno je posmatrati koliko ovakvi ljudi zagađuju javni prostor u Srbiji”, kazao je Filipović.

 

Vučićević je reagovao na Filipovićevu objavu na Tviteru u kojoj je istakao da su fudbaleri reprezentacije Srbije nosili majce sa imenom pesme koja je, kako je napisao, bila himna crkvenih protesta u Crnoj Gori. „Pesma glasi ‘Neka se srpska zastava vijori sve od Prizrena (Kosovo) do Rumije (Crna Gora)’.

Filipović je dodao i da želi Srbiji uspeh na svetskom prvenstvu, te da nema problem sa tri prsta. „Ali ne mogu da čestitam kada vidim ovakve majice koje slave nacionalističku pjesmu koja od Crne Gore otima njeno nasljeđe i istoriju“. Ova Filipovićeva objava izazvala je buru reakcija i uvredljivih komentara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari