Ljuština: Ako ne trebam Srbiji, imaće kome ću trebati 1

Doktorka Saša Ljuština, potpisnica otvorenog pisma lekara Vladi Srbije, koja se prošle nedelje suočavala sa pritiscima u GAK Višegradska gde radi poslednjih 20 godina, dala je otkaz u ponedeljak, preneo je portal nova.rs.

Ljuština je ranije ispričala za Danas da joj je nakon što je potpisala otvoreno pismo direktor naredio da se iseli iz svoje kancelarije a takođe je skinuta i sa operativnog programa.

Ona je u petak izjavila za Danas da ne želi i ne sme da ostane da radi u GAK Višegradska. Ona je juče za nova.rs ispričala i da je trenutno na godišnjem odmoru do 10. septembra i da traži posao.

Kako je rekla, konkurisala na jednoj državnoj klinici ali da će videti, kako kaže, „da li će neko smeti da je zaposli“.

– Ako me niko ne bude zaposlio u Srbiji imam ponude iz Danske, Švedske i Nemačke, cela Evropa traži lekare pa ću svoju porodicu pokupiti i otići. Prema tome, ako ne trebam Srbiji imaće kome ću trebati, rekla je Saša Ljuština za Nova.rs.

Srbi sa Kembridža uz lekare

Skoro četrdeset studenata, alumni i istraživača sa Kembridža, okupljeni u Srpskom društvu Univerziteta u Kembridžu, potpisalo je juče pismo podrške potpisnicima peticije Ujedinjeni protiv kovida. Kako su naveli, ne mogu da ostanu „nemi na odnos države prema svojim građanima, pre svega kao građani Srbije, ali i kao sinovi, ćerke, sestre, braća, rođaci, prijatelji i kolege mnogih koji neposredno trpe posledice takvog odnosa.“. Pored podrške lekarima, potpisnici su osudili „izlaganje stanovništva riziku usled nekonzistentnih mera zaštite tokom epidemije“, kao i prekomernu upotrebu sile tokom protesta, pozivajući organe Srbije da poštuju osnovne demokratske vrednosti. Oni su pozvali I na transparentno izveštavanje o obolelima i umrlima u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari