Lopovi odneli veću količinu novca iz kase Eparhije vranjske 1Crkva Svete Trojice, Foto: Dušan Pešić/Danas

Nepoznati lopovi iz kase  u prostorijama Eparhije vranjske koja se nalazi tik uz vladičanski dom, kako je potvrđeno Danasu u vranjskoj policiji tokom noće odneli su veću količinu novca.

Slučaj je prijavljen policiji danas u prepodnevnim satima, kada je utvrđeno da je kasa otvorena i da u njoj nema novca. Kako je preneo portal OK Radio, lopovi navodno „nisu provalili u prostorije eparhije gde se nalazi kasa, već su imali ključeve od ulaznih vrata, kao i od same kase“.

Policija nije potvrdila, ni demantovala ove navode, a na licu mesta su uviđaj obavljali i ekipe forenzičara koji su uzimali otiske sa kase i brava na ulaznim vratima.

Lopovi su očigledno znali da se Episkop Vranjski Pahomije (Gačić) nalazi na zasedanju Sabora u Beogradu, te da je sa njime i veći deo eparhijskih službenika.

Istraga o ovom incidentu je toku, a policija se za sada nije oglašavala zvaničnim saopštenjem. Niko od dežurnih sveštenika u Crkvi Svete Trojice u Vranju koja se nalazi u neposrednoj blizini Eparhijskih prostorija nije želeo da komentariše ovaj incident, koji do sada nije zabeležen u istoriji vranjske eparhije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari