Nije sramota izgubiti od Partizana. Pošteno rečeno nije kraj sveta ni kad primite pet golova od šampiona. Nije sramota izgubiti ni od Rada pred svojom publikom. Sramota je kad od tima sa Banjice primite tri gola, a ne postignete nijedan i pritom svi direktni i indirektni učesnici utakmice se slože da je protivnik baš za toliko bio bolji. Verovatno najmlađa ekipa u našoj „primeri“ održala je u Novom Pazaru javni dvočas dobrog fudbala. Igru domaćina najbolje opisuje detalj iz 87. minuta. Posle sudara dvojice fudbalera u plavo- belim dresovima na sredini terena Raspopović je prigrabio loptu zaobišao Ristića i postavio konačnih 3 : 0 za Beograđane.


Novopazarci su u ovoj utakmici bili samo u prvih 25 minuta. Sve ostalo pripalo je Radu. U ambijentu na kome bi mogli da pozavide i mnogi klubovi iz najjačih evropskih liga, 8.000 prisutnih ispunili su tribine preuređenog stadiona čitav čas pre početka meča. Sve je bilo spremno za proslavu prvog superligaškog gola, a oni najoptimističniji nadali su se i osvajanju prva tri boda. Na prvi gol svojih ljubimaca u Novom Pazaru pričekaće verujemo još samo petnaest dana. Ostaće zabeleženo da su na prvoj utakmici u elitnoj ligi Srbije dres Novog Pazara nosili: Ristić, Marković (od 60. minuta Ademović), Šarac, Lotinac, Babić, Ostojić, Vušljanin, Šunjevarić, Bogunović, Đalac (od 78. Kecap) i Spasojević. Na drugoj strani bili su: Kesić, Pantić, Ranđelović, Mitrović, Leković, Milivojević, Raspopović, Perović (od 85. Stanojević), Stojiljković, Andrić (od 85. Malbašić) i Kojić. U fudbalskim letopisima stajaće i da je prvi superligaški gol u Novom Pazaru postigao igrač Rada Nikola Stojiljković (25. minut). Drugi strelac za tim sa Banjice bio je Andrić u 61. minutu. U timu domaćina osim Bogunovića i Vusljanina niko nije zaslužio prelaznu ocenu. O igri gostiju najviše govori gromoglasni aplauz kojim su ispraćeni sa stadiona od objektivnih pristalica domaćeg tima. Navijanje najvatrenijih navijača dva tima (Rad je u Novom Pazaru pratilo 300 njihovih pristalica) u najvećem delu utakmice bilo je korektno.

I tako prvenstvo samo što je počelo, a alarm upozorenja se upalio. Odmah po završetku sutrašnje utakmice u Novom Sadu hitno će morati da se krene u pregrupisavanje kockica tima, kako bi se na vreme sprečile posledice neočekivano lošeg starta. Doduše, u fudbalu nije lepo nikoga unapred otpisivati, ali sa igrom iz prva dva kola Novi Pazar protiv probuđene Vojvodine nema šta da traži. Ovu rečenicu na najbolji način potkrepljuje ono što je u utorak na konferenciji za novinare rekao trener Mihailo Ivanović: „Lično u klub nisam doveo nijednog fudbalera, a njih petnaest, šesnaest nisu u stanju da podnesu teret ove lige“.

Stoji da raspored prvenstva nije bio naklonjen novom superligašu. Odmeriti snage sa tri od četiri ekipe koje su bile ili su još uvek učesnice ovogodišnjih evropskih kupova nije nimalo jednostavan zadatak. Međutim, ni to ne može biti opravdanje za osam primljenih bez datog gola. Mini pauza u prvenstvu, zbog nastupa reprezentacije u kvalifikacijama za šampionat Evrope, koja će trajati od nedelje do 10. septembra za Novopazarce dolazi u najboljem mogućem trenutku. Onda u goste stiže Spartak. Biće to, po svemu sudeći, utakmica istine za Novi Pazar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari