Javno preduzeće Toplana iz Loznice potpisalo je ugovor sa „Jugopetrolom“ o nabavci 950 tona mazuta, čime je obezbeđen rad lokalnih kotlarnica tokom predstojeće grejne sezone.

Saopšteno je da su obavljeni remontni radovi i tople probe na tri lokalne kotlarnice, tako da su one spremne za početak grejne sezone 15. oktobra. Preko sistema kotlarnica koji je u nadležnosti tog preduzeća greje se 40 odsto grada, a ostatak putem Viskozinog sistema grejanja koje je od pre dve godine u vlasništvu italijanske firme Dekotra.

Zbog dugova Toplane predstavnici Dekotre zatražili su razgovor s lokalnim vlastima i predložili novi način saradnje koji podrazumeva direktnu naplatu od korisnika, a ne kao do sada preko Toplane. Sastanak o novom načinu naplate trebalo bi da bude održan ove sedmice. Dugovi potrošača Toplane iznose oko 70 miliona dinara, i njima je upućen apel da što skorije izmire svoje obaveze kako bi grejna sezona u kontinuitetu mogla normalno da se odvija. Grejanje stambenog prostora po kvadratnom metru košta 52 dinara, a poslovnog prostora 108 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari