LSV:  Čekanje na izručenje M. Marković 1Foto: lsv.rs

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je danas vlast da javnosti saopšti dokle će se čekati i kada će tačno, konačno, zatražiti izručenje nekadašnje predsednice Jugoslovenske levice i supruge Sobodana Miloševića Mirjane Marković.

Iz LSV očekuju da vlast u kontaktima sa Rusijom zatraži objašnjenje o tome kako je bilo moguće da zemlja sa kojom Srbija imao prijateljske i partnerske odnose pruža utočište i od 2008. godine azil osobi za kojom je Srbija raspisala Interpolovu poternicu.

Marković je u Srbiji prvostepeno osuđena na kaznu od godinu dana zatvora zbog podstrekivanja na nezakonitu dodelu stanova.

Iz LSV ističu da je pored te presude daleko važnije to što bi njeno izručenje puno pomoglo u rasvetljavanju političke pozadine ubistva Slavka Ćuruvije i Ivana Stambolića, pokušaja atentata na Vuka Draškovića i mnoga druga politička ubistva i progon političkih protivnika.

Sigurno bi nadležnim organima puno toga mogla da kaže i o iznošenju novca iz zemllje, švercu cigareta, ratovima i paravojskama, pljačkama društvene imovine, hiperinflaciji i mnogim izbornim manipulacijama piše u saopštenju LSV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari