Lukač-Zoranić: Bošnjacima u Novom Pazaru je Srbija država 1 Foto: Senko Župljanin

Poslanica Stranke pravde i pomirenja (SPP) Amela Kukal – Zoranić, osudila je ponašanje grupe mladih, koji su na kružnom toku, kod naselja Šestovo, u Novom Pazaru, organizovali bakljadu uz pesmu „Za slobodu zlatnu“.

Rekla je da je takvo ponašanje nrpihvatljivo, za nju i njene prijatelje srpske nacionalnosti, da postoji manifestacija mladih ljudi, koji sa kapuljačama na glavama pevaju tu pesmu i to baš kad pravoslavci slave svoj najveći praznik.

– Reči se mogu tumačiti na razne načine, a jedno od tumačenja je da sloboda treba da bude bez drugih naroda i da etnocentričnost apsolutno treba da bude izražena – zaključila je Lukač – Zoranić i naglasila da je došla „da me čujete, istp kako ja čujem vavs. Došla sam da me čuju građani Srbije, jer Bošnjacima i drgim narodima, ovo jeste njihova država. Molim vas, da ste strane reagujete i sve koji pokušavaju da unište naše međuljudske i međunacionalne odnose sprečite da to čine“.

Narodna poslanica Lukač-Zoranić je ocenila da je „sramno i strašno bilo slušati izlive nacionalizma i pozive na zlostavljanje ubijanje onih koji je trebalo da budu čuvari reda i mira“.

Bakljada i pevanje organizovani su na kružnom toku, kod naselja Šestovo,na badnje veče. Ta saobraćajnica je, poslednjih nekoliko  godina, drugo mesto, osim porte crkve Sveti Nikola, na kojem se pale snbadnjaci u gradu.

Snimak sa proslave badnje većeti na tom mestu, odmah se našao na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari