Majdanpečka “stara škola” se opremila i osavremenila nastavu 1Foto: J. B. K.

Osnovna škola “Velimir Markićević” u Majdnapeku svrstava među tri najopremljenije škole u tehničkom smislu. Majdanpečki osnovci sada osnovnoškolsko znanje stiču uz primenu savremenih računara, interaktivnih tabli i mobilnih tač skrinova.

Preduslov da se digitalne tehnologije uvode u nastavne procese i programe, nabavka računarske opreme i digitalnih, interaktivnih table u Osnovnoj školi “Velimir Markićević” u Majdnapeku je ispunjen.

Naime, zahvaljujući uspešno realizovanom projektu kod Ministarstva prosvete, majdanpečka “stara škola” nabavljena je savremena oprema koja je u funkciji od početka ove školske godine.

-Prošle godine smo učestvovali na javnom konkursu Ministarstva prosvete i uspešno smo realizovali ovaj projekat pred početak školske godine i sada se možemo pohvaliti da smo među tri najopremljenije škole što se tehnike tiče i digitalizacije u nastavi. U tome smo imali pomoć direktora i projektnog tima Tehničke škole Majdanpek koja je pre nas realizovala sličan projekat i na taj način dobila i vredniju opremu od naše, na čemu im zahvaljujemo – kaže za Danas direktor OŠ “Velimir Markićević” Marko Cokić.

Majdanpečka “stara škola” se opremila i osavremenila nastavu 2
Marko Cokić/Foto: Privatna arhiva

Prema rečima direktora Cokića, na ovaj način nabavljeno je 40 računara najjače moguće konfiguracije, 11 interaktivnih tabli i dva digitalna tač skrina.

-Sada svaka učionica ima novi računar i interaktivnu tablu, a ova dva pokretna tač skrina mogu da menjaju lokaciju po potrebi. Vrednost nabavljene opreme je 11,5 miliona dinara – rekao nam je Marko Cokić.

Majdanpečka “stara škola” se opremila i osavremenila nastavu 3
Nova oprema/Foto: J. B. K.

Majdanpečka “stara škola” ovakvim opremanjem osavremenila je nastavu i omogućila podizanje kvaliteta digitalnih kompetencija mladih i razvoj funkcionalnih sposobnosti učenika, kao i veću kreativnost nastavnika i veću motivaciju za učenje đaka.

Uz osavremenjivanje nastave, paralelno se radi i na obezbeđenju kvalitetnijih uslova za boravak i rad u školskoj zgradi.

Kod Ministarstva pravde konkurisano je za sredstva od odlaganja krivičnog gonjenja i odobrenih 1,2 miliona dinara uloženo je u uvođenje grejanja u školsku fiskulturnu salu, a lokalna samouprava finansirala je postavljanje izolacije na spoljnim zidovima i izradu fasade na školskoj zgradi.

Svi ovi poslovi završeni su pre početka nove školske godine, a “staroškolce” je u septembru sačekala i savremena podloga na košarkaškom terenu u školskom dvorištu.

Majdanpečka “stara škola” se opremila i osavremenila nastavu 4
Košarkaško igralište /Foto: J. B. K.

-Sredstva za ove namene, u iznosu od 1,9 miliona dinara, obezbedili smo kroz projekat sa Ministarstvom omladine i sporta. U pitanju je zaista kvalitetna podloga, koja osim lepog izgleda, obezbeđuje i bezbednije izvođenje nastave fizičkog vaspitanja – objašnjava direktor Marko Cokić.

Nastavu u OŠ “Velimir Markićević” Majdanpek, najstarijoj obrazovnoj ustanovi u Majdanpeku koja pored matuične ima Ii izdvojeno odeljenje u obližnjem Debelom Lugu, pohađa 330 đaka.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari