Majdanpek, Kladovo, Negotin: U Kladovu preminuo pacijent od posledica kovida, novi slučajevi zaražavanja u Majdanpeku i Negotinu 1Foto: J. B. K.

U minula dva dana u Majdanpeku je evidentirano 22 novoinficirane osobe, a u Negotinu 78, dok je u Kladovu za dan registrovano 27 novozaraženih. U Kladovu je i jedna osoba preminula od posledica virusne infekcije.

Za razliku od opština u okruženju, u Majdanpeku broj kovid bolesnika još uvek je dvocifren.

Nadležni kažu da se radi o slučejievima sa lažim simpotima virusne infekcije, da niko od obolelih u sedmom talasu pandemije nije hospitalizovan i da je među kovid bolesnicima najviše starijih od 60 godina.

Prema podacima Doma zdravlja Majdanpek, u prethodna dva dana prisustvo virusa korona potvređeno je kod 22 pacijenta in a teritoriji ove opštine ima 33 kovid bolesnika.

Broj novooboleih u opštini Kladovo manji je od oporavljenih, tako da je broj kovid bolesnika manji u odnosu na prethodni dan.

Na teritoriji kladovske opštine prema podacima tamošnjeg Zdravstvenog centra je 173 kovid bolesnika, korona virusom je zaraženo još 27 osoba, a jedan je pacijent preminuo od posledica kovid infekcije.

Što se opštine Negotin tiče, tamo je prema najnovijim podacima negotinskog Zdravstvenog centra, u prethodna dva dana od 179 obrađenih uzoraka pozitivan nalaz registrovan kod 78 osoba.

Prisustvo korona virusa potvrđeno je i kod sedmoro dece starosti od godinu do osam godina.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari