Odbornik SO Majdanpek podneo zahtev Osnovnom sudu u Majdanpeku za promenu mesne nadležnosti 1Martin Bežinarević/Foto: 1 od 5 miliona

Protiv Bežinarevića krivičnu prijavu podneo je načelnik policijske stanice u Majdanpeku, a kako kopredsednik pokreta #1od5miliona i odbornik SO Majdanpek strahuje da bi politički uticaj na sud u Majdanpeku mogao bitno da utične na ishod procesa, podeno je zahtev Osnovnom sudu u Majdanpeku za promenu mesne nadležnosti.

U saopštenju kopredsednika pokreta #1 od5miliona i odbornika SO Majdanpek, Martina Bežinarevića navodi se da je načelnik Policijske stanice u Majdanpeku, Srđan Milutinović, podneo krivičnu prijavu, nakon što je Bežinarević “reagovao na vest da je Dijana Ilić napadnuta upravo unutar policijske stanice od strane načelnika 2020. godine”.

Zahtev Osnovnom sudu u Majdanpeku za promenu mesne nadležnosti Bežinarević objašnjava strahovanjem “ da bi politički uticaj na sud u Majdanpeku mogao bitno da utične na ishod procesa”.

-Ne sumnjam u objektivnost suda, ali to ne menja činjenicu da je mene tužio neko ko je na visokoj funkciji u gradu i policijskoj stanici u kojoj su nedavno aktivisti fizički maltretirani i čija su priznanja iznuđena – objašnjava Bežinarević.

Kopredsednik pokreta #1 od5miliona i odbornik SO Majdanpek je takođe pozvao javnost da u četvrtak, 10. novembra prisustvuje suđenju između njega i načelnika policijske stanice.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari