Majdanpek: Popis protekao bez problema, do kraja nedelje telefonsko dežurstvo popisivača 1Foto: G. Tončev Vasilić/SZC

I u majdanpečkoj opštini, kao i u drugim jedinicama lokalne samouprave organizovano je telefonsko dežurstvo kako bi građani koji iz bilo kog razloga nisu popisani mogli da se jave dežurnom popisivaču radi popisivanja. Do 2. novembra, prema podacima opštinske popisne komisije u opštini Majdanpek popisano je 14.927 lica i 10.947 domaćinstava.

Popis stanovništva, domaćinstava i stanova produžen je i u opštini Majdanpek do kraja nedelje.

To međutim ne znači da će popisivači kao što su tokom oktobra išli od kuće do kuće odnosno od stana do stana, već se radi o telefonskom dežurstvu, saznajemo od predsednice Popisne komisije Lidije Binđesko.

-Dežurna su dva popisivača i svi građani koji iz bilo kog razloga nisu popisani od 1. do 31. oktobra mogu da se jave dežurnom popisivaču radi popisivanja. Na raspolaganju su dva telefonska broja – 064/1351877 i 060/5298986 koje građani mogu da pozovu, bez obzira iz kog su dela majdanpečke opštine – kazala nam je Lidija Binđesko.

Prema njenim rečima popisivači su do 2. novembra na teritoriji opštine Majdanpek popisali 14.927 lica i 10.947 domaćinstava.

Gotovo polovina popisanih lica je u Majdanpeku, gde je popisano 6.401 lice i 4.196 domaćinstava.

U drugom gradskom naselju ove opštine, Donjem Milanovcu, popisano je 1.918 lica i 1.685 domaćinstava, a u Rudnoj Glavi, najvećem selu majdanpečke opštine popisano je 1.666 lica i 1.009 domaćinstava.

Prema rezultatima poslednjeg Popisa 2011. godine u opštini Majdanpek živelo je 18.686 stanovnika.

Naša sagovornica kaže da se popisivači, izuzev nekih sporadičnih slučajeva, na terenu nisu suočavali sa problemima i da su bili retki slučajevi da građani nisu hteli da otvore vrata popisivaču odnosno da je Popis 2022. protekao bez problema.

Inače, Republički zavod za statistiku će prve rezultate sprovedenog Popisa stanovništva u 2022. godini, po okončanju svih popisnih radnji, biti objavljeni krajem ovog meseca.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari