Majdanpek: Za Dan rudara - izložbe fotografija i slika, sportska takmičenja, koncert 1Foto: J. B. K.

Dan rudara, 6, avgust, se po tradiciji u Majdanpeku obeležava manifestacijama koje se vezuju za ovaj praznik.. Tako će biti i ove godine.

Prema programu obeležavanja 6. avgusta koji je objavila kompanija Ziđin, obeležavanje rudarskog praznika u Majdanpeku počinje 5. avgusta prijemom za poslovne prijatelje i saradnike.

Udruženje za Majdanpek je i za ovaj Dan rudara pripremilo je izložbu fotografija, ovogodišnja je posvećena majdanpečkom rudniku nekad i sad pod imenom „Majdanpečki rudnik kroz vreme“.

U Galeriji Centra za kulturu biće otvorena izložba slika „Zov moje duše“, umetnice iz Požarevca Jelene Lazić.

Uoči Dana rudara, 5. avgusta, Sindikalna organizacija Samostalnog sindikata Rudnika bakra Majdanpeka biće domaćin tradicionalne svečanosti koju povodom praznika rudara organizuje Sindikat metalaca Srbije.

Tradicija da se ovom prilikom ručnim satovima nagrađuju po dvojica rudara iz „Rudnika“ – Rudnik, Rudnika bakra Bor Bor, RMHК „Trepča“ Zvečan i, naravno, iz Rudnika bakra Majdanpek biće nastavljena i ove godine.

Dan kasnije, 6. avgusta, Samostalni sindikat majdanpečkog rudnika organizovaće turnir u malom fudbalu, na kome će učestvovati desetak ekipa.

Obeležavanje Dana rudara u Majdanpeku završiće se koncertom Džejle Ramović i Milana Mitrovića u centru grada.

Кompanije koje su u Rudniku bakra Majdanpek angažovane kao podizvođači pripremiće za građane osvežavajuće napitke, a veče puno dobre muzike završiće se uz di-džeja i neizostavan vatromet, najavljuju nadležni iz kompanije Ziđin.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari