Majić: Pravosuđe je potupno marginalizovano, po pravdu se ide kod sultana 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanović

Sudija Apelacionog suda Miodrag Majić izjavio je da je pravosuđe potpuno marginalizovano i građani intuitivno osećaju da je ono nevažno, da pravde nema i da se po pravdu ide kod suverena.

„Mi smo se civilizacijski vratili unazad. Ponovo kao nekad, idemo kod sultana po pravdu. On miri i razvađa, vraća odbeglu devojku, nalazi posao za otpuštenu ćerku, odlučuje ko je kriv a ko ne“, rekao je Majić, za novi broj nedeljnika NIN.

Kako je naveo, „mi se vraćamo ka tom delu naše istorije koji nije kratko trajao i koji je ostavio posledice“.

„Kad idete po Srbiji, čućete ljude kako kažu da predsednik rešava sve. I zaključuju da nema vremena da čekaju da se stvori pravna država pa kod njega idu i po taštine lekove i po posao za ćerku“, rekao je Majić.

On istakao da je „pravosuđe suština priče“.

„Figurativno govoreći, kada biste mesec dana imali nezavisno pravosuđe, imali biste i potpuno drugačiju sliku društva“, istakao je Majić.

On je naglasio da rušenje u Savamali bila „naša crvena linija“.

„Sve ovo što se kasnije dogodilo za mene je nastavak Savamale i početak stvaranja paralelne države u kojoj su značajnu ulogu očigledno imale i kriminalne organizacije“, ukazao je Majić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Majić: Pravosuđe je potupno marginalizovano, po pravdu se ide kod sultana”

  1. Po pravdu se ne ide kod stana rece covek koji obtiva I vecera sa nosiocima vlasti iz nemačke. Ja ne verujem gde ja zivim. Gospon’ sudija, u kojoj to demokratiji se jedan sudija ja no pojavljuje sa stranim vlasitma!? U kolonijalnoj.

  2. Da je sve ovako kako Majic govori, onda on verovatno ne bi bio na poziciji na kojoj je, ili je „sultan“ neko drugi, a ne onaj na koga on aludira.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.