Jedan policajac je juče ubijen, a dvojica su ranjena, dok su bili u redovnoj kontroli kod sela Tanuševci, na granici prema Kosovu, izjavio je portparol makedonske policije Ivo Koterski. Prema prvim saznanjima, policajci su bili u džipu kada je na njih nepoznata grupa napadača zapucala iz automatskog oružja.

Jedan policajac je juče ubijen, a dvojica su ranjena, dok su bili u redovnoj kontroli kod sela Tanuševci, na granici prema Kosovu, izjavio je portparol makedonske policije Ivo Koterski. Prema prvim saznanjima, policajci su bili u džipu kada je na njih nepoznata grupa napadača zapucala iz automatskog oružja. Ranjeni policajci nisu u životnoj opasnosti.
Visoki policijski izvori rekli su agenciji Beta da je identitet napadača za sada nepoznat, ali da se pretpostavlja da su došli sa strane. Sumnja se da u Tanuševcima već nekoliko meseci boravi naoružana grupa Džezaira Šaćirija, zvanog Komandant Hodža, koji je tokom sukoba 2001. godine u Makedoniji komandovao naoružanim albanskim grupama u toj oblasti. Nakon završetka sukoba, postao je poslanik Demokratske unije za integracije. On je pretio makedonskoj policiji i vlasti da će u novembru raspisati referendum za otcepljenje sela od Makedonije i pripajanje Kosovu. Šaćiri, međutim, za to nije dobio podršku stanovništva, a nekoliko puta je prijavljivao incidente i pucnjave u selu koje policija nije potvrdila. Tanuševci su na 25 kilometara severno od Skoplja u planini prema Kosovu.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.