Malaga je u prvom meču osmine finala pretrpela svoj prvi poraz u Ligi šampiona, ali na svom stadionu imaju priliku da nadoknade zaostatak od jednog gola i nastave ispisivanje stranica klupske istorije. Međutim, španski predstavnik moraće da zaigra daleko bolje protiv višestruko iskusnijeg Porta ukoliko želi da spreči opsadu svog gola kao u prvom meču, sa odnosom šuteva 17:1, a potom i da bude konkretniji u napadu kako bi najpre izjednačio, a potom i prošao dalje.


– Neće nam nedostajati motivacije da igramo novi susret protiv velikog tima kakav je Porto. Biće to težak meč za obe strane. Želimo da nastavimo sa ispisivanjem istorije kluba. Za rivala imamo iskusniji tim sa iskusnijim igračima, ali i mi smo puni samopouzdanja, radili smo vredno i verujemo da možemo da pobedimo i odemo dalje – istakao je prvotimac Malage Eliseu koji će i večeras zauzeti poziciju duž leve aut linije.

Ako je suditi na osnovu prethodnih mečeva i trenutne forme, Malaga je u blagoj krizi, dok Porto još ne zna za neuspeh u kalendarskoj godini. Tako su Španci vezali četiri meča bez slavlja, sa po dva remija i poraza, dok je golman Portugalaca samo dva puta u 2013. vadio loptu iz mreže, u isto toliko nerešenih ishoda uz sve ostale pobede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari