Mali Gavrilo primio lek "Zolgensma" 1Foto: Instagram/zagavrilovupobedu

Gavrilo Đurđević iz Kragujevca, koji boluje od spinalne mišićne atrofije, primio je lek „Zolgensma“ u klinici u Mađarskoj, potvrdila je RTS-u njegova majka Nevena Đurđević.

Na zvaničnom Instagram nalogu „Za Gavrilovu pobedu“ zahvalili su se svim ljudima koji su pomogli u prikupljanju pomoći za njegovo lečenje.

„Danas je Gavrilo primio ‘Zolgensmu’! Hvala ti Bože! Hvala sto si nam tokom čitave borbe slao nesebične i dobre ljude u život. Hvala svima vama na svakoj molitvi, na rečima podrške, na svakom apelu, na svakom bazaru, koncertu, poslatoj poruci, uplaćenoj donaciji, podeljenom postu, postavljenoj kutiji, prodatom kilometru, prodatom automobilu, motoru. Na svakoj postavljenoj licitaciji“, navodi se na Instagram nalogu „Za Gavrilovu pobedu“.

Gavrilo je krajem maja otputovao na lečenje u Mađarsku.

Za lečenje malenog Gavrila bilo je potrebno obezbediti dva i po miliona evra. Humanitarnim akcijama prikupljeno je 2.132.000 evra, što je dovoljno da se pokrije genska terapija najskupljim lekom na svetu – „Zolgensmom“, za analize pre i posle primanja tog leka, doziranje steroida, dok je ostatak novca obezbedila država.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari