Manifestacija”Dani Srpske u Srbiji” danas u Zrenjaninu 1Foto: Promo

Delegacija Trebinja danas boravi u poseti Zenjaninu, u okviru manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” koja se ove godine održava u 11 gradova.

Tim povodom u Zrenjaninu je organizovan prijem za delegaciju Trebinja u kojoj su, pored gradonačelnika Mirka Ćurića, i Dražen Bošković, zamenik gradonačelnika i Bojan Vučurević, načelnik odeljenja za turizam, poljoprivredu i preduzetništvo.

U ime Predstavništva Republike Srpske u Srbiji prijemu je prisustvovao Mlađen Cicović, šef predstavništva, koji se Zrenjanincima zahvalio na činjenici da je svih devet godina, koliko se manifestacija organizuje, dao nesebičnu podršku.

– Ono što je posebno zadovoljstvo što ćemo iduće godine, slaveći trideset godina Republike Srpske, slaviti i deset godina ove manifestacije, što je za nas posebno važno. Na privrednom forumu koji smo imali, predstavnici Vlade Srbije istakli su da je ovo jedna od značajnijih manifestacija koja je u funkciji jačanja međusobne saradnje – rekao je Mlađen Cicović.

On je istakao da se “Dani Srpske u Srbiji” ove godine organizuju u jedanaest gradova u Srbiji, a novina u odnosu na prethodnu godinu jeste program saradnje gradova i opština Republike Srpske i Srbije.

– Ove godine pokrećemo nove inicijative, kao što smo to imali u Sečnju, gde imamo projekat bratimljena sa opštinom Drvar, i da dobrim primerima iz dosadašnjeg perioda, kao što je ova saradnja Zrenjanina i Trebinja, pokažemo da nam je to put kojim u narednom periodu treba da idemo – rekao je Cicović u Zrenjaninu.

Večeras će u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović” Gradsko pozorište Trebinja izvesti predstavu „Siromašni Romeo“, po tekstu Tode Nikoletića i režiji Željka Miloševića. Tradicionalna manifestacija Dani Srpske u Srbiji, koju organizuje Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji po deveti put, počela 22. septembra u Beogradu, a završava se 29. septembra u Novom Sadu.

U okviru programa organizovane su dve velike promocije investicionih potencijala poslovnih slobodnih zona i turistička ponuda Republike Srpske. Publici u Srbiji biće predstavljen i umetnički program, šest pozorišnih predstava za odrasle i jedna za decu, pet koncerata ozbiljne, zabavne i rok muzike i jedan književni program.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.