Marinci uzvikivali - "Savamala, demolition man" 1

Na pitanje o proslavi „Noći veštica“ u ambasadi SAD i pričama da su američki marinci bili obučeni kao fantomi, da su nosili majice „Savamala demolition tim“ i uzvikivali najružnije stvari o njemu, premijer je rekao da su ga službe obavestile o tome.

Aleksandar Vučić je izjavio da, ako je to tačno, ništa drugo nije očekivao od “tupavog humora američkih marinaca” i da ništa inteligentnije nije ni očekivao.

„Ne mislim da to ima ikakve veze sa ozbiljnim stvarima“, naveo je Vučić.

Reagujući na intervju američkog ambasadora Kajla Skota za Kurir, u kojem je rekao da građani zbog slučaja rušenja u Savamali gube poverenje u Vladu Srbije i da protestuju jer vlada ne može da ih zaštiti, ministar policije Nebojša Stefanović je rekao da ne razume „zašto je američkom ambasadoru potrebno da se tako brutalno meša u unutrašnje stvari Republike Srbije“.

Stefanović je kako prenosi RTS za Tanjug dodao da, lično, može da kaže da je „naročito zabrinut zbog brojnih ubistava širom gradova SAD, pogotovo onih ljudi, koji su, kako ističe, bili krivi samo zato što su drugačije boje kože.

– Očigledno da su opravdani protesti tih ljudi u američkim gradovima, koje vlada SAD nije u stanju da zaštiti, već je ta vlada direktno umešana u njihovo ubijanje“, rekao je Stefanović i „posavetovao“ ambasadora SAD da se time pozabavi, a ne rušenjem ilegalnih objekata u Beogradu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari