Marko Pantelić, bivši fudbaler Herte, potpisao je ugovor sa Ajaksom. Jednogodišnju saradnju iskusnog napadača i velikana evropskog fudbala ratifikovao je Fudbalski savez Holandije, pa će Pantelić već u sledećem kolu biti na raspolaganju treneru Martinu Jolu za meč protiv NAK Brede.

Reprezentativca Srbije zatekli smo odmah posle potpisa ugovora sa „kopljanicima“.

– Svi su zadovoljni što sam potpisao za tim sa Amsterdam arene. Naravno i ja sam prezadovoljan što ću imati priliku da igram za jedan od najboljih evropskih klubova. Ajaks sigurno zadovoljava moje ambicije, a očekujem da i ja opravdam poverenje trenera i svih u klubu. Igraćemo Ligu Evrope, a što se tiče holandskog prvenstva i kupa ciljevi su uvek najviši. Zahvalan sam Ajaksu što je baš mene odabrao da predvodim napad – priča novi centarfor „kopljanika“.

Srbina su ovoga leta tražili mnogi klubovi, pre svih Galatasaraj, Roma, Šalke i Udineze, no, naš fudbaler se ipak odlučio za najtrofejniji holandski klub.

– Došao sam u sredinu u kojoj će pre svega ceniti moje kvalitete, moj rad i zalaganje. Radujem se što ću igrati za klub kome je cilj uvek prvo mesto i koji poseduje verne navijače. Naravno, i boja dresa mi se posebno dopada (smeh) – zaključio je Pantelić.

Bivši fudbaler Crvene zvezde u Ajaks je došao kao slobodan igrač, jer nije želeo da produži ugovor berlinskom Hertom. U novom klubu Pantelić je kako to i dolikuje rasnim napadačima zadužio dres sa brojem 9.

Uvek uz reprezentaciju

O veličini Marka Pantelića možda najbolje govori izjava nedavno data povodom izostanka sa spiska reprezentacije Srbije pred duel sa Francuzima.

– Uvek ću biti uz svoje drugove. Iz sveg glasa navijaću za njih protiv „trikolora“ i radovaću se svakako ukoliko pobedimo. Nema nikakve ljutnje što nisam u selekciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari