Marović: Đukanoviću nije bilo mesto na Cetinju, predsednik treba da miri 1Svetozar Marović Foto: Beta/Nenad Petrović

Bivši predsednik Skupštine Crne Gore, odbegli šef budvanske kriminalne grupe i bivši zamenik predsednika Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović kazao je večeras da predsedniku Crne Gore i lideru DPS-a Milu Đukanoviću nije bilo mesto na Cetinju tokom protesta koji su organizovani zbog ustoličenja mitropolita Joanikija.

„Predsednik treba da miri, da bude predsednik svih građana, a ne da bude na takvim događajima“ kazao je Marović u intervjuu za Adria TV, a prenose Vijesti.

On je kazao i da su on i Đukanović molili zajedno 1997. godine mitropolita Amfilohija da im omogući sastanak sa patrijarhom Pavlom.

Na pitanje šta mu nedostaje u Crnoj Gori, kazao je da mu nedostaju grobovi ispred Crkve Svetog Stefana i prijatelji.

„Nedostaju mi oni kojima ja nedostajem. Nedostajem često i sam sebi“, kazao je Marović.

Marović je kazao da se zalaže da se vrati Njegoševa kapela na Lovćenu.

„Ako nekom smeta Aleksandrova kapela zašto mu smeta Njegoševa koju je podigao stricu”, kazao je bivši visoki funkcioner DPS-a, prenosi Pobjeda.

On je dodao da nije za rušenje Mauzoleja, ali i da je prema zapisima i svedočenjima Njegoš zakleo svoje najbliže da ispune tu njegovu želju.

“Nama ne treba u Crnoj Gori da sudimo već da pomirimo najbliže. Ovo je vrijeme mira a ne rata. Kada se govori o devedesetim godinama želi se optužiti Srbija i njen vrh. Srbija je danas sasvim druga zemlja, zemlja prosperiteta i napretka”, naveo je Marović

Govoreći o popisu stanovništva u Crnoj Gori, Marović kaže da niko ne treba da se boji prava na slobodno izjašnjavanje bilo kojeg građanina.

“To su elementarna ljudska prava. Ne verujem da će tu biti nekih bitnijih promena. Ljudi će se slobodno izjašnjavati prema sopstvenom pravu”, kazao je Marović.

Svetozar Marović je u Crnoj Gori osuđen zbog korupcije, ali već nekoliko godina je u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari