Master učitelji moći će da predaju informatiku

Izmenjen pravilnik o vrsti stručne spreme nastavnika izbornih predmeta u osnovnoj školi

Ostavite komentar


  1. Ako ovako nastave master ucitelji ce poceti da predaju sve: fiziku, hemiju, biologiju,.. Sto da ne kada mogu informatiku. Uciteljski fakultet nije kompetentan da skoluje kadar za ovakve predmete. Ali kao i sve kod nas fakulteti koji su blize vlasti mogu da proguraju i da se u skoli uci da je zemlja ravna ploca. Ljudi uozbiljite se!! Moja cerka tvrdi da se njenoj nastavnici informatikle svi smeju, jer nista ne zna. Secam se svoje nastavnice engleskog u 3 i 4 razredu. Ona nije znala da se I (ja) pise uvek velikim slovom.

  2. Pa naravno da smatra da su njegovi studenti bolji, kakav bi bio profesor da nije to rekao…..
    Kako inzenjeri predaju u srednjim skolama I na faksu, "nije mi jasno"..
    Ps. Neki inzenjeri rafe za manje pare nego profesori..

  3. Nije se cuditi ovim glupostima da su ucitelji koji nemaju ni cestitu gimnaziju obrazovaniji od inzenjera elektrotehnike ili masinstva .Mnogima je promakla vest od pre par nedelja da je u jednom nasem gradu za direktora medicinskog centra umesto lekara postavljena medicinska sestra.Ako su ucitelji obrazovaniji od profesora pa su im direktori zasto ne bi i medicinske sestre bile direktori doktorima valjda su i one obrazovanije od njih? Da li neko stariji mozda zna da li je ovakvih bisera bilo 1946. ?Ja sumnjam zaista.

  4. Na šta će ličiti ta nstava? Bolje smanjite broj časova deca su preopterećena!

  5. Radim u 6 seoskih škola, predajem informatiku, na fakultetu sam položio 5 ispita matematike, a nemam prava da predajem matematiku u OŠ, a učitelj će deci predavati informatiku [programiranje~py ton] 6. razred. Pa da li je ovo moguće više, kako nema kadra, u okruzima na 100km od moje opštine ne mogu da se ukrupnim, nemam 100% a 6 škola, koga više zajebavate.

  6. Da li je moguće da će učitelji koji su iz informatike polagali kuckanje u Wordu, učenje napamet par definicija, surfovanje internetom, učitelji koji na Učitečjskom fakultetu u Negotinu, istureno Vranjsko odeljenje i nemaju računarski kabinet da predaju programiranje deci… Bruka, sramota, lakrdija

  7. Moramo biti svesni stanja u skolama. Zaista se smeju mnogim nastavnicima informatike, jer niti znaju da predaju niti znaju sadrzaje. Mislim da ucitelji znaju da predaju, a verujem da mogu da nauce osnovne pojmove iz informatike ukljucujuci i elemente programiranja. Pogledajte programe informatike i shvaticete da to i nije slozeno programiranje, nego teorija algoritama, sa elementima programiranja. Pa to deca moraju da savladaju sa 14 godina, a da ne može zrela osoba sa 20. Treba im dati sansu i mogu zaista da budu bolji od sadasnjih nastavnika informatike.. Razumeo sam da to nece moci svi ucitelji nego mali procenat onih koji su mogli da zavrse i FON i ETF da su se tako opredelili. Najlakse je da unapred napadamo. Neka im je srecno.

    1. Ja radim u četiri škole i predajem informatiku. Ja sam diplomirani inženjer elektrotehnike. Tvrdim da nijedan učitelj koje ja poznajem ne može da predaje informatiku. Osim toga, ti koji mogu da završe FON ili ETF oni to i završe a ne upisuju učiteljski fakultet.

  8. Sistem negativne selekcije na svim nivoima će nam doći glave. Neka nam fakulteti objave podatke sa kakvim uspehom se deca upisuju i koja je prosečna ocena za vreme studija. Svi bi se uhvatili za glavu. A onda takvi kadrovi predaju sve predmete kao univerzalni znalci. Još se za njih., pošto su veoma rasprostranjeni po školama čuva nastava, da se slučajno neko stručan ne bi javio za popunu ili dopunu norme. Rezultat ovako katastrofalne obrazovne politike je nesaglediva katastrofa koja proizilazi iz neznanja, itd. Moglo bi se o ovakvim pojavama pisati još ovoliko, ali pametnom, dosta!

  9. Živela sam u Nemačkoj i sasvim je normalno da učitelji predaju više predmeta. Informatiku predaju u svim razredima osnovne škole i najbolje su ocenjeni, Pratila sam i rezultate uspešnosti dece na medjunarodnim testovima i deca šetvrtog razreda su među 25% najboljih u Evropi. Bravo učitelji i ne obazirite se na komentare

  10. Hvala bogu da novinari pišu nešto afirmativno o obrazovanju. Svi očekujemo promene koje dižu kvalitet. Ovo je jedan od primera pozitivnih promena i bilo bi dobro da ih ima više. Lepa vest i drago mi je da je Danas to objavio.

  11. Svi znaju da su učitelji najbolji u radu sa decom. Srednja škola je je primer lošeg odnosa nastavnika prema radu. Čudim se da neki osporavaju sposobnosti učitelja, jer to mi liči na borbu za posao onih koji ne razmišljaju o kvalitetu nego samo o diplomi. Nije samo diploma merilo kompetencija. Mislim da učitelji i sada znaju informatiku, jer je najviše primenjuju u školi. Ako su spremni da uče neka se usavršavaju i predaju sve što mogu.

  12. Svasta, ucitelji su obuceni da rade u prvom ciklusu. Vi govorite o drugom gde rade profesori predmetne nastave. Ili ima toliko ucitelja partijskih prijatelja koje treba ugurati. Sramota

      1. Jedini razlog za ovu lakrdiju je obezbedjivanje posla Uciteljskom fakultetu. Ova zemlja nema bioloski potencijal za vise od jednog univerziteta, a sto se tice ucitelja bice ih vise nego djaka. Ova zemlja polako nestaje i ono malo dece sto imamo upropastice ovakvim iznudjenim resenjima. Ne bi me zacudilo da se i pomocni radnici prekvalifikuju pa da predaju neki predmet, uzas.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.