Matić pozdravila odluku o ulasku u Srbiju uz potvrdu 1Foto: Beta/Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić pozdravila je odluku Vlade kojom je usvojila Zaključak o davanju saglasnosti za priznavanje potvrde o potpunoj vakcinaciji protiv bolesti KOVID 19 i potvrda o preležanoj bolesti, prilikom ulaska određenih stranih državljana u Srbiju, saopšteno je danas iz njenog kabineta.

Devizni priliv od turizma povećan je za 29,3 odsto u odnosu na prošlu godinu, rekla je Matić i dodala novom odlukom Vlade možemo očekivati još veći priliv stranih turista, samim tim uspešnu turističku sezonu i značajnu ekonomsku dobit.

Oni koji poseduju potvrdu o potpunoj vakcinaciji koje izdaju Gruzija, Monako, Kipar, Liban, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska, Slovačka mogu da uđu u Srbiju sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji od 24. jula u ponoć.

Kako se navodi, u najskorije vreme se očekuje da i građanima Jermenije, Sirije i Egipat bude omogućen ulazak u Srbiju samo sa potvrdom o potpunoj vakcinaciji.

Liberalizacija ulaska u zemlju se ogleda u tome što je za 16 zemalja doneta odluka da se dozvoli ulaz onima koji imaju potvrdu o preležanom virusu korona, pozitivan PCR ili antigen test, od kog je prošlo najviše 14 dana ili 6 meseci.

Primena za svih 16 zemalja počinje 24. jula u ponoć, a zemlje koje su obuhvaćene su: Luksemburg, Andora, Španija, Austrija, Bugarska, Grčka, San Marino, Slovenija, Tunis, Republika Turska, Hrvatska, Rumunija, Nemačka, Sjedinjene Američke Države, Švajcarska i Danska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari