Medicinski fakultet u Nišu greškom naručio 200 flaša viskija, nabavka vredna milion i po dinara 1Foto: V. Torović / Danas

Ukupno 100 flaša Balantajnsa, kao i po 50 flaša Čivasa i Džonija Vokera naručio je niški Medicinski fakultet u sklopu javne nabavke vredne 1,5 miliona dinara.

Dekanica Dobrila Stanković Đorđević kaže da je to greška, da će je ispraviti i da će naručiti količinu istu kao prethodnih godina, a da je viski potreban za proslavu Dana fakulteta, slave i Nove godine, prenose Južne vesti. 

Niški Medicinski javnu nabavku je raspisao pod oznakom “pića, duvan i srodni proizvodi”. Na spisku nema duvana, ali ima 200 flaša viskija, od po 0,7 litara.

Stanković Đorđević kaže da je osoba zadužena za trebovanje juče uputila dopis Službi za javne nabavke da je napravljena greška, prenose Južne vesti.

„Medicinski fakultet je poslao na objavljivanje javnu nabavku za piće i srodne proizvode u ponedeljak 11. septembra. Osoba zadužena za trebovanje je 13. septembra uputila dopis Službi za javne navke da je napravljena greška u zahtevu za nabavku viskija“, navodi dekanica.

Objašnjava da Služba za javne nabavke priprema izmenu konkursne dokumentacije i da će trebovana količina viskija biti ista kao i prethodnih nekoliko godina.

Međutim, ne precizira koja je to količina, a na Portalu javnih nabavki nema sličnih tendera Medicinskog fakulteta u Nišu za 2022. i 2021. godinu.

Na pitanje zbog čega je nemedicinsko alkoholno piće potrebno jednom fakultetu, dekanica odgovara – za proslavu Dana fakulteta, za slavu i proslavu Nove godine.

„Alkoholna pića se ne piju van organizovanih koktela povodom navedenih proslava“, poručuje Stanković Đorđević.

Osim viskija, na spisku je 200 kapućina Rauch cream milky od 0,25 mililitara, po 4.480 kesica Nescafe 3 in 1 i Nescafe 2 in 1, 100 pakovanja Grand Gold kafe od po 200 grama, 5 litara mleka Moja kravica sa 1,5% mlečne masti i 25 litara Moje kravice sa 2,8% mlečne masti, kao i 5 litara Moje kravice bez laktoze.

Tu su i sokovi – 400 litara negaziranog soka od narandže bez dodatog šećera, 500 litara soka od breskve, 300 litara soka od jabuke, takođe bez dodatog šećera, 160 litara soka od borovnice, 300 flaša od 1,5 litara Bitter Lemon-a, 300 pakovanja Coca Cola-e od 2 litra, 120 flaša Fante od 2 litra, 300 flašica od 0,5 litara Bitter Lemon-a, kao i po tri flašice soka od breskve, od narandže i jabuke od po 250 mililitara.

Potrebno im je i 800 plastičnih čaša za jednokratnu upotrebu, 600 flaša od 1,5 litara vode Heba, 300 flašica od 0,5 litara Aqua vive, 15 kutija čaja od nane i isto toliko od kamilice, kao i 10 kilograma šećera.

Za sve to Medicinski fakultet u Nišu izdvaja 1,5 miliona dinara bez PDV-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari