MediGroup poklanja vantelesnu oplodnju jednom paru 1

U susret Svetskom danu dece koji se obeležava u petak, 1. juna, Udruženje žena „Naša Aska“, organizovaće u 12 časova u hotelu „Zepter“ besplatnu edukativnu tribinu o vantelesnoj oplodnji pod nazivom „Za zdravije i brojnije potomstvo“.

Specijalna bolnica za ginekologiju sa porodilištem „Jevremova“ iz Beograda, članica MediGroup privatnog zdravstvenog sistema saopštila je da će pružiti podršku tako štro će najsrećniji par, posetioce tribine, obradovati vrednim poklonom – stimulisanim ciklusom vantelesne oplodnje sa svim neophodnim lekovima koji se koriste tokom ciklusa.

Publici koju će činiti parovi, ali i žene koje su se same odlučile da vantelesnom oplodnjom postanu majke, kako je najavljeno obratiće se : Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja, dr Aleksandar Stefanović, direktor klinike za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije, dr Mima Fazlagić, ginekolog i članica Udruženja žena „Naša Aska“, MD M.Sc Michalis Kiriakidis, reproduktivni ginekolog, Klinike za asistiranu reprodukciju „Embryolab“ iz Soluna, kao i dr Danka Grudić, direktorka Specijalne bolnice za ginekologiju sa porodilištem „Jevremova“ iz Beograda, članice MediGroup sistema. Nakon zvaničnog dela tribine publika će dobiti mogućnost da direktno postavi pitanja učesnicima.

Naša država prepoznala je značaj ovog problema pa je tako prošle godine starosna granica za žene koje ulaze u proces vantelesne oplodnje, podignuta sa 40 na 42 godine, a usledilo je i donošenje novog Zakona o biomedicinski podpomognutoj oplodnji.

„S obzirom na to da ovaj zakon čeka na svoje kompletiranje i potpunu primenu, a i da je nedavno doneta odluka da država više ne plaća samo tri prokušaja vantelesne oplodnje ženama koje se nadaju prvom detetu, već da će se finansirati i pokušaj za drugo dete, otvaraju se nova pitanja i nedoumice. Baš zbog toga što je potrebno dati odgovore i razjasniti i najsitnije detalje, Udruženje žena „Naša Aska“ poziva sve zainteresovane da se prijave i učestvuju u razgovoru na ovu temu, kao i da daju svoje sugestije i saznaju novosti vezane za ulazak u proces vantelesne oplodnje“, navodi se u saopštenju.

Besplatne konsultacije

Zaineresovani parovi, ali i žene koje su se same odlučile na korak vantelesne oplodnje sa nepoznatim donorom mogu da zakažu i besplatne konsulatcije sa stručnjacima iz Klinike za asistiranu reprodukciju “Embryolab” iz Soluna. Važno je samo da se svi zainteresovani prijave na linku https://secure.embryolab.eu/events/beograd-june-2018/ kako bi rezervisali svoj termin jer je broj mesta ograničen. Konsultacije će biti održane od 15 do 20 sati  (1. juna. 2018. godine u hotelu „Zepter“, Terazije 10, Beograd).

Obavezna prijava prisustva na tribini

Zainteresovani za tribinu treba da se prijave putem mejla [email protected] i napišu ime i prezime i da li dolaze sami ili u paru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari