Mediji tvrde da je učenik umešan u nasilje nad profesorkom u Trsteniku pokušao samoubistvo 1Foto: Vesna Andrić/Danas

Otac učenika N. Ž. (17), koji je izmakao stolicu profesorki u Tehničkoj školi u Trsteniku 9. novembra, prijavio je da je njegov sin noćas pokušao da izvrši samoubistvo, pišu Večernje novosti. 

Đak, koga procesuira Više javno tužilaštvo u Kruševcu zbog teškog incidenta i za koga je direktor ranije doneo predlog o isključenju iz škole, navodno je pokušao da se obesi.

Kako pišu Novosti, sanitet hitne pomoći iz Trstenika brzo je stigao na lice mesta u selo odakle je učenik, pa je prevezen do kruševačke bolnice u svesnom stanju, da bi oko 1 sat bio primljen u šok sobu Odeljenja za intenzivnu negu kruševačke Opšte bolnice.

Njegovo stanje je stabilno.

Profesorka Marija Stojanović bila je žrtva nasilja u učionici, kada joj je prvo N. Ž. izmakao stolicu, dok su M. M. i I. K. mobilnim telefonima snimali, a potom i distribuirali taj snimak na društvenim mrežama.

Zbog tog događaja Više javno tužilaštvo u Kruševcu podnelo je prošle nedelje zahtev za pokretanje pripremnog postupka protiv N.Ž i učenika I.K.(17), a zahtev ide u pravcu “krivičnog dela zlostavljanje i mučenje, izvršenog u saizvršilaštvu”.

Protiv trećeg učesnika događaja M.M(18), koji je kao i I.K, ceo incident u učionici snimao, postupak se pokreće pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Trsteniku.

Zbog ovog incidenta u 47 gradova Srbije održani su protesti prosvetnih radnika, koji su na protestima pod nazivom „Stop nasilju u školama“ zatražili od nadležnog ministarstva da se zakoni primenjuju i da se kazne prema prekršiocima sprovode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari